SAM-DER | Viyana’nın en büyük mahalli derneği

SAM-DER | Viyana’nın en büyük mahalli derneği

Viyana ve çevresinden yaklaşık 910 hanenin bir ferdi bu derneğe üye. Bu 910 üyesi olduğu anlamına geldiği gibi, her aileyi dört kişiden baz alacak olursak ortalama 3.500 kişiden oluşan bir kitlesi olduğu anlamına da geliyor.

2010 yılında Samsunlular ve daha çok Samsun’a 36 km uzaklıktaki Çarşamba ilçesinin mensupları tarafından kurulan kısa adı SAM-DER olan, Avusturya Kültür, Eğitim ve Entegrasyon Derneği, göçmenlerin Avusturya’daki en büyük ve güçlü mahalli dernek olma özelliğini taşıyor.

Laxenburgerstrasse 76, Viyana adresindeki derneğin rutin faaliyetlerinin yanı sıra, İşçi Odaları [AK] ve Ticaret Odaları [WKÖ] gibi sosyal ortakların SAM-DER üyelerine yararlı olacağına kanaat getirilen faaliyetlerine de kapılarını açmaktadır.

Bunun yanı sıra saz kursu, futbol turnuvaları, öğrencilere destek dersleri gibi kültürel ve eğitimsel faaliyetlerde peri diyotlu aralıklarla yapılmaktadır. Zaman zaman geziler düzenleyen dernek, Çanakkale Şehitliği ziyaretinin yanı sıra, Samsun Sporun şampiyonluk maçına da toplu olarak katılmışlardır.

SAM-DER, yıllık faaliyetlerini kayıt altına almak adına, her yıl bir dergi çıkararak yıllık faaliyetlerini yazılı olarak kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Öte yandan SAM-DER, her yılın mayıs ayında 2010 yılından beridir, “Geleneksel Avusturya Büyük Samsunlular Şöleni” gerçekleştirilerek, dernek çevresi ve diğer derneklerin ve vatandaşların katıldığı organizelere imza atmıştır.

SAM-DER yönetimin yönetim anlayışı demokratik seçimlerle oluşturmakta ve yönetim kurulu ve dernek başkanı yapılan kongreyle üyeler tarafından seçilmektedir.

| SAM-DER Başkanı İrfan Korkmaz

İki dönemdir başkanlık yapan İrfan Korkmaz’ın Der Virgül’e yaptığı konuşmasında, SAM-DER’in her türlü siyasi, dini ve etnik ayrımcılıktan uzak duran ve üyelerinin hepsine aynı değeri veren bir yönetim anlayışıyla bugünlere geldiğini belirtti.

İrfan Korkmaz, birlik ve beraberlik içerisinde, varsa sorunlarımızı, mutluluğumuzu, hüznümüzü paylaşarak yaşamaya devam edeceğiz diye konuştu.

Ayrıca 20.05.2024 tarihinde yapılacak olan, “Geleneksel Avusturya Büyük Samsunlular Şöleni” etkinliğine herkesi davet etti. | © DerVirgül

SAM-DER hakkında yaptığımız bazı haberler:

Samsunlular derneğinde depremzedelere bağış müzayedesi

İşçi Odaları [AK] SAM-DER’de seminer verdi

Sam-Der’de Veli Bilgilendirme Semineri

SAM-DER ‘Çanakkale Zaferi’ etkinliği düzenledi

Viyana’da Büyük Samsunlular Şöleni Yapıldı

Depremin gölgesinde buruk iftar | “Kalbimiz depremzedelerle”

“Doğu Ekspresi” Belgesel Filmi Viyana’da derneklerde gösterime sunuluyor

Avusturya Samsunlular Derneğinde ücretsiz grip aşısı yapıldı

Yayınlama: 04.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.