Viyana’daki aşırı sağcı yapılanma ne kadar tehlikeli?

Terör uzmanlarına göre şu anda Viyana’da ve tüm Avusturya’da aşırı sağcı kesimden kaynaklanan tehlike büyük ölçüde artıyor. Diğer şeylerin yanı sıra Korona pandemisi de buna katkıda bulundu.

Viyana’daki aşırı sağcı yapılanma ne kadar tehlikeli?

Bu hafta, 2021 yılında Viyana Prater’de KPÖ’nün Volksstimme festivaline yönelik bir saldırının, aşırı sağcı kesimden gelen ve bunu planlayan kişinin önceden tutuklanması nedeniyle önlenebildiği öğrenildi.

Avusturya ve Viyana’da aşırı sağcılık hafife alınan bir tehlike mi?

Terörizm uzmanı Nicolas Stockhammer, Avusturya’nın geneli için aşırı sağcı kesimden artan bir tehdit görüyor. Düzenli olarak bulunan silahlar da bunu doğruluyor. Korona salgını sırasında, bu ülkedeki aşırı sağcılık da yeniden ivme kazandı, anahtar kelime Korona gösterileri.

“Korona protestoları Avusturya sağı tarafından tarihi bir başarı olarak değerlendirildi. Protestolar bütünüyle aşırı sağcı olduğu için değil, orada gerçekten tamamen özgürce hareket edebildiğiniz protestolar olduğu için” diyor Avusturya Direnişi Dokümantasyon Merkezi’nden Bernhard Weidinger.

IŞİD şu anda Avusturya’da daha büyük bir tehlike

Ancak Avusturya’da IŞİD tehlikesi hala daha büyüktür ve bu durum maalesef Kasım 2020’de Viyana’da beş kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla somutlaşmıştır.| ©DerVirgül

Yayınlama: 21.05.2023
Düzenleme: 21.05.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.