Avusturya’da yapılan 500 Euro’luk devlet yardımının, yardıma ihtiyacı var!

Hükümet tarafından ön görülen iklim ve enflasyonla mücadele adı altında yapılan 500 Euro’luk yardım, kimilerine henüz ulaşmazken, kimilerine iki defa ödeniyor. Der Virgül’e ulaşan okuyucular, iki defa gelen yardım konusunda ne yapacaklarını soruyor…

Avusturya’da yapılan 500 Euro’luk devlet yardımının, yardıma ihtiyacı var!

Yaklaşık üç milyon kişi 500 Euro’luk devlet yardımını beklerken, ölmüş kişilere ve aynı kişilere iki defa 500 Euro gönderilmesi, yardım sistemindeki aksaklıkları gözler önüne seriyor.

Avusturya hükümetinin iklim yardımı olarak belirlediği 250 Euro ve enflasyonla mücadele adı altında belirlenen 250 Euro ve toplam 500 Euro yapan devlet yardımının, vatandaşa ulaştırılmasında aksaklıklar ve yanlışlıklar yaşanmaya devam ediliyor. 

Geçtiğimiz gündeler yaptığımız, yanlışlıkla iki defa yardım gönderilen okuyucularımıza her gecen gün yenileri ekleniyor. 

Bugün Der Virgül’e ulaşan Viyanalı bir okuyucumuz, kendisine ve eşine 500 Euro yardımın geldiğini ancak bugün yeniden kendisine 500 Euro yardımın geldiğini belirtti. Altı aylık bebeklerinin olduğunu belirten okuyucu, yetişkin çocuklarının olmadığını ve bebeklerine gelecek yardımın ise 250 Euro olması gerekiyor diye konuştu. 

Hükümetin özel bir şirkete verdiği yardım dağıtma işleminde daha önce de yanlışlıklar yaşanmış ve yaklaşık 18 bin ölmüş kişiye yardım gönderilmişti. 

Ne yapmalıyız? 

Şayet iki defa aynı yardımın gönderildiğinden eminsek bu durumda parayı iade etmek zorundayız. Yasalara göre, devlet kurumları zaman zaman böyle yanlışlıklar yapabilir, ancak siz bilerek ve isteyerek bu parayı aldığınızdan, haksız kazanç sağlamış ve yasalar karşısında suçlu duruma düşmüş oluyorsunuz. 

Bu konu dahilinde bakanlıktan yapılan açıklamada, “Herhangi bir usulsüzlük durumunda – iklim ikramiyesinin iki kat ödenmesi dahil – lütfen derhal 0800 8000 80’den iklim ikramiyesi yardım hattına başvurun. Orada bir çözüm bulmaya çalışacaklar” dendi. |© DerVirgül 

 

Yayınlama: 30.09.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.