Kendileri Avusturya’da, korkuları endişeleri deprem bölgesindeki yakınlarında

Avusturya’da yaşayan, ancak Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Van, Muş, Adana, Bitlis, Gaziantep, Batman, Bingöl, Kilis, Siirt ve Mardin’de yakınları olanların endişeli bekleyişi sürüyor. Birinci dereceden sekiz ve beş yakınını kaybeden aileler var… “Enkazdan çıkartılan çocukların, enkaz altında can veren anne ve babasını sormasına verilemeyen yanıt, yaşanılan felaketin en doğru tarifidir.”

Kendileri Avusturya’da, korkuları endişeleri deprem bölgesindeki yakınlarında

Adem Hüyük 

Kahramanmaraş’ta saat 04.17’de yaşanan 7.7. büyüklüğündeki depremin ardından yine aynı gün saat 13:24’te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgeleri depremle sarsıldı.

Adıyaman, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Van, Muş, Adana, Bitlis, Gaziantep, Batman, Bingöl, Kilis, Siirt ve Mardin’de hissedilen depremde, haberi hazırladığımız saatlerde, Cumhurbaşkanı ölü sayısının 3 bin 500’ü aştığını da kaydetti.

Avusturya’da yaşayan ancak deprem bölgesinde yakınları olanların korku dolu bekleyişleri, kimi zaman sosyal medyaya, insanlardan manevi destek almak için yansıyor.

Zaten ayrı yaşadığı annesine babasına ulaşamayanlar, korku ve çaresizlik içinde haberleri takip ediyor, telefonuna gelecek bir mesaja umutlarını bağlıyor.

Kimileri ise, acılarını paylaşmak ve yeni acıların yaşanmasını engellemek için, uyumadan deprem bölgesine yardım topluyor. Belki acılarını dindiremeyecekti ama yeni acıların önüne geçebilecekti… Bu inançla toplum olarak koşarak bir araya gelindi ve kim neyi varsa heybesinden çıkartarak ortaya koydu.

Deprem bölgesinde tırnaklarıyla betonları kazıyanlar, enkaz altından cesedi çıkartılmayan kızının elini tutan babalar, enkazdan çıkartılan çocukların, enkaz altında can veren anne ve babasını sormasına verilemeyen yanıt, yaşanılan felaketin en doğru tarifidir.

Tabi ki ihmaller üzerinden denetim ve kanun koyucuları tartışacağız ve yine gerekirse yargılanmaları için her şeyi yapacağız…

Temennimiz enkaz altında kalan ve halen çıkartılamayan binlerce insanın bir an önce kurtarılmasıdır. | © DerVirgül

Yayınlama: 07.02.2023
Düzenleme: 07.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Soney dedi ki:

    Gurbette sevdiklerimiz için yaşadıklarımızın ,hissettiklerimizin sesi olmuşsunuz ,duygularımız ancak bu şekilde dile getirılebilirdi teşekkür ederiz der virgül