Demiryolu işçileri müzakereye devam ediyor | Bira fabrikaları grevde

Avusturya’da toplu iş sözleşme görüşmeleri pazartesi günü hem demiryolu hem de bira fabrikaları işçileri için devam edecek. Uzlaşma sağlanamazsa ülkeyi yeni demiryolu grevleri bekliyor…

Demiryolu işçileri müzakereye devam ediyor | Bira fabrikaları grevde

Demiryolu sektöründe 14 gün önce yapılan uyarı grevi ve önceki haftaki görüşmelerin ardından öğleden sonra yenden müzakereler başlayacak. Her iki taraf da görüşme konusunda temelde iyimser, ancak toplantı yine de geceye uzayabilir.

Pazar günkü başarısız görüşmelerin ardından, pazar akşamından bu yana bira fabrikalarında 24 saatlik grev devam ediyor.

Demiryolu işçileri

Hafta başında demiryolu işçileri için toplu sözleşme müzakerelerinde bir sonraki tura geçiliyor. Saat 15.00’ten itibaren işçi ve işveren temsilcileri yeniden bir araya gelecek. Her iki taraf da temelde müzakereler konusunda iyimser ve amaç bir an önce anlaşmaya varmak. Ancak sendikanın talepleri işverenin teklifinden çok daha yüksek. Müzakereler bu nedenle geceye kadar sürebilir.

400 Euro’luk ücret artışı talep edildi

Vida sendikası kısa bir süre önce toplu iş sözleşmesi ve gerçek ücretlerin 400 Euro oranında artırılması çağrısında bulundu. Bu da ortalama yüzde 12’lik bir artışa karşılık geliyor. İşveren temsilcileri geçtiğimiz günlerde yüzde 8,4 ve en az 208 Euro’luk bir artış teklif etti. Sendika, “218 Euro’luk bir teklif kesinlikle yeterli olmayacaktır.” dedi.

Bira fabrikalarında anlaşma yok – grev başladı

Bira üreticileri pazar öğleden sonra birkaç saat pazarlık yaptı, ancak bir anlaşmaya varılamadı. Cumartesi günü açıklanan grev planlandığı gibi saat 22.00’de başladı. Bu başlangıçta 24 saat olarak planlandı, ancak PRO-GE birliğine göre bir uzatma mümkün. Son olarak, işçilerin talebi yüzde 10’luk bir ücret artışı olurken, işverenler yüzde 7’lik bir ücret artışı teklif ediyor. Bir sonraki toplantının 21 Aralık’ta yapılması planlanıyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 12.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.