Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı programına 450 kişi davet edildi

Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı programına 450 kişi davet edildi

Avusturya ile Türkiye arasında 15 Mayıs 1964 yılında imzalanan işgücü anlaşması [Abkommen zwischen der Republik Österreich und der Türkischen Republik über die Anwerbung türkischer Arbeitskräfte und deren Beschäftigung in Österreich] vesilesiyle yapılan ve yapılacak olan bir çok etkinlik, ilk gelen misafir işçilerin yaklaşık olarak 320 bin mirasçısı tarafından hayata geçirilmektedir.

Avusturyalı ve Türkiye kökenli kurumların kendi perspektiflerinden değerlendirdikleri “Türkiye’den Avusturya’ya göç”, nereden bakılırsa bakılsın değişmeyen bir 60 yıl gerçekliği var.

Türkiye- Avusturya İşgücü Anlaşmasının 60. Yılı Programı

T.C. Viyana Büyükelçiliği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı [YTB] Türkiye ile Avusturya arasında 15 Mayıs 1964 tarihinde imzalanan işgücü anlaşmasının 60. Yılı münasebetiyle 28 Mayıs 2024 tarihinde Viyana’da Gala Programı ve Resepsiyon tertip edecek.

450 kişinin katılım sağlaması beklenen programa Türk sivil toplum kuruluşları ve toplumun önde gelen isimleri ile Avusturya’dan üst düzey yetkililer katılacak.

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada, “İki bölümden oluşan programın birinci kısmında Gala Programı, ikinci kısmında ise sergi ve resepsiyon organizasyonu tertip edilecek. Gala Programı’nda protokol konuşmaları, Avusturya’ya göçün 60. Yılı kısa film gösterimi, geleneksel Türk kıyafetleri defilesi, müzik dinletisi, ödül töreni ve Cumhurbaşkanımızın video mesajı yer alacak. Programın ikinci kısmında ise fuaye alanında “2. Abdülhamid’in Yıldız Saray Albümlerinde Viyana” ve “Avusturya’ya Göçün 60. Yılı” sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.” Dendi.

İki ülkeden Bakan katılacak

Viyana’daki Lihtenştayn Bahçe Sarayı’nda düzenlenecek resepsiyon törenine, Türkiye’den Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Avusturya’dan ise Federal Kadın, Aile, Uyum ve Medya Bakanı Susanne Raab katılacak. | ©DerVirgül

Yayınlama: 23.05.2024
Düzenleme: 23.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.