Tavuk etinde 335 salmonella vakası görüldü

AB sağlık ajansı ECDC’nin perşembe günü yaptığı açıklamaya göre bu salgınla ilgili olarak bu yılın ocak ayından ekim ayına kadar aralarında 31 vakayla Avusturya’nın da bulunduğu 335 vaka rapor edilmiştir.

Tavuk etinde 335 salmonella vakası görüldü

Salmonella hastalığına neden olduğuna inanılan ithal tavuk etiyle bağlantılı olarak on dört AB veya AEA ülkesi, İngiltere ve ABD etkilenmiş durumda. AB sağlık ajansı ECDC’nin perşembe günü yaptığı açıklamaya göre bu salgınla ilgili olarak bu yılın ocak ayından ekim ayına kadar aralarında 31 vakayla Avusturya’nın da bulunduğu 335 vaka rapor edilmiştir.

Üç farklı mikrobiyolojik kümeden kaynaklandığı düşünülen vakalar Avusturya, Almanya, Danimarka, Belçika, Fransa, Finlandiya, Hollanda, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Norveç, Polonya, İsveç ve Slovenya’nın yanı sıra İngiltere ve ABD’de kaydedilmiştir.

Kärnten eyaletinde bir kişi öldü

Üç ülkede etkilenen dokuz kişi hastaneye kaldırıldı. Kärnten eyaletinde bir kişi hayatını kaybetti. Sağlık ve Gıda Güvenliği Ajansı’na (AGES) göre, o dönemde yapılan incelemeler Polonya’da üretilen tavuk dönerle bağlantılı olma ihtimalinin yüksek olduğunu göstermiştir.

İzleme bilgileri, salmonella ile kontamine olmuş dönerlerin birkaç Polonyalı gıda şirketi tarafından dağıtıldığını ortaya koymuştur. Ticaret bağlantısı Avusturya, Danimarka ve İtalya’da bir ya da daha fazla ortak kontaminasyon kaynağı olduğunu düşündürmektedir.

Başka vakalar da olasıdır

Bununla birlikte, AB sağlık otoritesine göre, hedeflenen etkili kontrol ve düzeltici önlemlerin hızlı bir şekilde uygulanması için çok önemli olan kontaminasyonun temel nedenini ve enfeksiyon kaynağını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. ECDC, kontaminasyon kaynağı tespit edilemediği için, devam eden bu çok ülkeli salgında yeni vakaların ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi.|© DerVirgül

Yayınlama: 26.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.