Büyükelçi Ceyhun’un 19 Mayıs mesajı | Gençlere 60. Yıl vurgusu

Büyükelçi Ceyhun’un 19 Mayıs mesajı | Gençlere 60. Yıl vurgusu

Türkiye’nin birçok ilinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri düzenlenirken, siyasi liderler sosyal medya hesaplarından mesajlar verdi.

Öte yandan yurtdışında yaşayan vatandaşlarda bulundukları ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlerken, T.C. Büyükelçilik ve konsolosluklarından da günün anlamına dair mesajlar yayınlandı.

Büyükelçi Ceyhun’undan 60. Yıl vurgusu

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında Avusturya’da yaşayan gençlere seslenerek, Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. yılına vurgu yaptı.

Büyükelçi Ceyhun’un mesajı şöyle:

“Sevgili Gençler,

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkışı, Cumhuriyet tarihimiz için bir dönüm noktası oluşturduğu gibi, ülkemiz için de parlak bir geleceğe doğru atılan ilk adımı teşkil etmiştir.

Kurtuluş Savaşı’nın Türk ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, milletimizin hür ve bağımsız yaşama azmi sonucunda ortaya çıkan, milli egemenliğimize dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur. 19 Mayıs’ta başlayan sürecin ardından milletçe birlik ve dayanışma içinde attığımız adımlar ülkemizin her alanda büyüyüp gelişmesinin önünü açmıştır.

İçinde bulunduğumuz Türkiye Yüzyılı’nın hedeflerine ulaşabilmek için en önemli itici gücümüz, sahip olduğumuz genç nüfusumuzdur. Gençlerimiz, ülkemizin en değerli hazinesi, yarınlarımızın güvencesidir. Atatürk, Samsun’a çıktığı günü, çok inandığı ve güvendiği için Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.

Sevgili Gençler,

Türkiye-Avusturya İşgücü Anlaşması’nın 60. yılını idrak ettiğimiz bu günlerde, bilim, ekonomi, kültür, sanat, eğitim, spor gibi alanlarda elde edeceğiniz daha nice başarılarla Avusturya Türk toplumunu gururlandırmaya devam edeceğinize yürekten inanıyorum.

Sizlerin başarısı, yaşadığınız Avusturya toplumuna artı değer katmakla kalmamakta, aynı zamanda Türkiye’nin parlak geleceği için de önemli bir katkı teşkil etmektedir. Türkiye’nin de tüm güç ve imkânlarıyla sizleri desteklemeyi sürdüreceğini bilmenizi isterim.

Bu vesileyle, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anmak, şehit düşen vatan evlatlarını minnetle yad etmek isterim. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.