Kendi çocuğunu ikinci kattan birbirine bağlanmış çarşafla indiren anneye, 18 ay hapis

Viyana’da üç çocuğunun velayetini kaybeden anne, çocuklarını yetiştirme yurdundan kaçırdığı için mahkûm edildi. Anne dört yaşındaki çocuğunu ikinci kattan birbirine bağlanmış çarşafla indirerek kaçırmıştı.

Kendi çocuğunu ikinci kattan birbirine bağlanmış çarşafla indiren anneye, 18 ay hapis

38 yaşındaki kadın, Eylül ayının sonundan bu yana dört yaşındaki kızını Viyana Belediyesi’nin çocuk ve gençlik hizmetlerinden (MA 11) uzaklaştırdığı ve bu bağlamda dört yaşındaki kızını 15 Şubat’ta Döbling’deki ikinci kattaki dairesinden düğümlü çarşaflarla dışarı çıkardığı iddiasıyla bölge mahkemesinde ikisi koşulsuz olmak üzere 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kız çocuğu Viyana MA 11’e teslim edildi

Bu arada, Eylül sonundan bu yana olay yerinden kaybolan dört yaşındaki kız çocuğunun pazartesi günü MA 11’e geri teslim edildiği, yetkili makam sözcüsü Ingrid Pöschmann tarafından doğrulandı. Pöschmann, kız çocuğunun kriz merkezine babası ve MA 11’in sorumlu bölge müdürü eşliğinde geldiğini söyledi. Çocuğun durumu “iyi” dendi. Kızın en son nerede olduğu henüz bilinmiyor.

Kriz merkezinde kız çocuğu, bu arada kaybolan ya da kriz merkezinden kaçan iki büyük kardeşiyle yeniden bir araya getirildi. Pöschmann’a göre küçük kızın 13 yaşındaki kız kardeşi ve 11 yaşındaki erkek kardeşi Şubat ayının son haftasından bu yana kriz merkezine geri döndü. Sözcü, “Çocuklar yeniden bir araya geldikleri için çok mutlu oldular” dedi. Şimdi “çocukların uzun vadede nerede birlikte kalabilecekleri” inceleniyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 11.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.