ÖVP Viyana | “Türkçe medya 86.000 Euro’dan fazla para aldı”

ÖVP Viyana | “Türkçe medya 86.000 Euro’dan fazla para aldı”

Halk Partisi Viyana Eyalet Örgütü’den [ÖVP Wien] Viyana Parlamentosu Milletvekili ve Viyana Belediye Meclisi üyesi Laura Sachslehner, Türkçe medyanın Viyana belediyesinden aldığı yardım ve reklam paralarının, entegrasyona darbe vurduğunu savunarak, biran önce bu ödemelerin durulmasını istedi.

Sachslehner açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçen yıl da SPÖ-NEOS eyalet hükümetinin, Aktüel ve Avusturya Günlügu gibi tamamen Türkçe yayın yapan medya kuruluşlarına 27.000 Euro’nun üzerinde finansmanla destek verdi. Bu kesinlikle anlaşılmaz bir durum. Bu ödemelere derhal son verilmesi gerekmektedir.”

ÖVP meclis üyesi Laura Sachslehner, “Zaten şehir yönetiminin entegrasyon konusundaki başarısızlığından bu kadar sıkıntı çeken Viyana gibi bir şehirde, Türkçe yayın yapan medyanın da vergi parasıyla finanse edilmesi bir skandaldır. Viyana belediyesinin bu ödemeleri derhal durdurması gerektiğini söyledi.

Yıllardır Viyana şehri, Türkçe yayın yapan bazı medya kuruluşlarına çeşitli reklam kampanyaları yoluyla vergi parası pompalıyor. Yalnızca “Aktüel” ve “Avusturya Günlügu” dergileri son yıllarda 86.000 Euro’dan fazla para aldı.

“Şehrimizdeki entegrasyon krizini daha da kötü hale getiren, medyanın burada ortak finansmana tabi tutulması sorumsuzluktur. Şehir yönetimi, vergi parasını Türkçe haberciliğe harcayıp Viyana’daki ölümcül gelişmeleri körüklemek yerine, entegrasyon alanında ciddi önlemler almalı ve bu katlanılmaz duruma son vermelidir” diye tamamladı Sachslehner.| ©DerVirgül

Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.