Tünel kazısı için bir mega tünel açma makinesi Almanya’dan Viyana’ya geliyor

Viyana’nın U2 metro hattı için gerekli olan tünel kazısı için, bir mega tünel açma makinesi kullanılacak. Almanya’da üretilen makine gerçek bir canavar: 120 metre uzunluğunda ve 1.200 ton ağırlığında.

Tünel kazısı için bir mega tünel açma makinesi Almanya’dan Viyana’ya geliyor

Şu anda Viyana’da yeraltı demiryolu ağını genişletme çalışmaları devam ediyor. Diğer şeylerin yanı sıra, U2’ye yeni bir hat bölümü verilecek. Wiener Linien tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre tünel, özel olarak tasarlanmış bir tünel açma makinesi ile kazılacak. Almanya’da üretilen makine gerçek bir canavar: 120 metre uzunluğunda ve 1.200 ton ağırlığında.

U2 genişletmesi: Almanya’dan mega tünel açma makinesi

Sonbahardan itibaren tünel açma makinesi (TBM) zeminde ilerlemeye başlayacak. Neubau bölgesindeki Matzleinsdorfer Platz ile Augustinplatz arasındaki yeni tüplerin inşasında kullanılacak. Bu bölüm yaklaşık dört kilometre uzunluğunda. Özel makina Herrenknecht tarafından Güney Almanya’da üretilmiştir.

Önümüzdeki birkaç ay içinde mega sondaj makinesi parçalarına ayrılacak ve Viyana’ya nakledilecek. TVM daha sonra Matzleinsdorfer Platz’da monte edilecek. Daha sonraki kazı çalışmaları, güzergah yoğun yapılaşmış alanlardan geçtiği için yeraltında gerçekleştirilecek. Güzergâhın yer üstünde kalan bölümü bulunmamaktadır. Tünel açma makinesi tarafından kazılan toprağın tamamı Matzleinsdorfer Platz’daki merkezi bir şaft aracılığıyla kaldırılacak ve bugün de vurgulandığı üzere bu sayede şehir içinde 20.000 kamyon yolculuğundan tasarruf edilecek.

Mega tünel açma makinesi arkasında iki U2 hattı tüpü bırakıyor

Çalışma tamamlandığında, makine geride her biri 6,84 metre çapında iki U2 hattı tüpü bırakacak. Yeni tünel bölümleri, gelecekteki U2 istasyonları Matzleinsdorfer Platz, Reinprechtsdorfer Straße, Pilgramgasse ve Neubaugasse’yi birbirine bağlayacak.

Ancak yolcuların yeraltında seyahat edebilmeleri için bir süre geçmesi gerekecek: U2 şu anda kısmen kapalı. Eylül ayına kadar Schottentor’dan Karlsplatz’a kadar tekrar çalışmayacak. Ayrıca yeni U5’in 2026 yılından itibaren Karlsplatz’dan Frankhplatz’a kadar çalışmaya başlaması planlanmaktadır.

Bu da U2 ve U5’in Karlsplatz ve Rathaus arasındaki bölümü geçici olarak paylaşacağı anlamına geliyor. Karma işletim 2028 yılına kadar sona ermeyecek ve mega-makine tarafından kazılan bağlantı açılacaktır. O tarihten itibaren U2, Rathaus kavşağından Matzleinsdorfer Platz’a doğru tamamen yeni bir hatta ayrılacak.| ©DerVirgül

Yayınlama: 31.01.2024
Düzenleme: 31.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.