Viyana sokakları güne protesto gösterileriyle başladı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, birçok ülke ve firmanın katılımıyla “Avrupa Gaz Konferansı” düzenleniyor. Protestolar günler öncesinden başladı.

Viyana sokakları güne protesto gösterileriyle başladı

Pazartesi [bugün] günü Viyana’da başlayacak olan Avrupa Doğalgaz Konferansı’na yönelik protestolar cumartesi gününden başladı. Viyana şehir merkezindeki Salztor Köprüsü cumartesi günü işgal edildi. Tuna Kanalı yeşile boyandı.

Haberin Videosu: 

Ayrıca, Pazar günü, pazartesi günü Viyana’da yapılacak olan Avrupa Doğagaz Konferansı’na [EGC] katılacak olan davetlilerin bir çoğu özel uçaklarıyla geleceğinden, “BlockGas” ittifakından yaklaşık 40 kişi Viyana Havalimanı’ndaki özel jet terminaline erişimi engelledi.

Pazartesi

Kentin birçok noktasında çevreciler tarafından protesto gösterileri düzenlenmeye başlanıldı. Polise göre gösterilerin çoğu izinsiz.

Viyana polisi gaz konferansına karşı protestolarda biber gazı kullandı. Johannesgasse ve Kantgasse kavşağında çevre aktivistlerinin izinsiz bir toplantısında, diğer şeylerin yanı sıra biber gazı kullanıldı.

Konferans otelinin hemen yakınındaki Parkring’de başka bir izinsiz miting henüz sona ermedi, şimdiye kadar burada her şey barışçıl olduğu kaydedildi.

Viyana sokaklarında protestoların gün boyunca devam edeceği bekleniyor. | © DerVirgül

Yayınlama: 27.03.2023
Düzenleme: 27.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.