Viyana’da ev kiralamak isteyenlere, ‘yeni dolandırıcılık’ konusunda uyarı!

Viyana’da kiracılar derneği ve polis, suçluların kendilerine ait olmayan evleri internet platformlarda kiraladığı yeni bir dolandırıcılık konusunda uyarıda bulunuyor. Kiracılar ön ödeme ücretlerinde ve depozitolarda binlerce Euro dolandırılıyor.

Viyana’da ev kiralamak isteyenlere, ‘yeni dolandırıcılık’ konusunda uyarı!

Viyana’da daire bulmak giderek zor ve pahalı hale geliyor. Ancak şimdi kiracılar derneği, hiçbir şeyden haberi olmayan ev arayanların binlerce Euro dolandırıldığı yeni bir dolandırıcılık konusunda uyarıda bulunuyor. Suçlular, “willhaben” veya Airbnb gibi çevrimiçi platformlarda kendilerine ait bile olmayan daireler sunuyor. Bunlar son derece profesyonel ve hatta evi göstermek için randevu vermektedirler.

Dolandırıcılık bu şekilde çalışıyor

Dolandırıcılar platformlarda cazip dairelerin reklamını makul fiyatlara yapıyor. İlgili taraflar daha sonra sahte bir çalışanın daireyi gösterdiği bir görüntülemeye davet edilir. Bu genellikle tamamen mobilyalıdır ve çok profesyonel görünür. İncelemenin ardından daire için birden fazla potansiyel kiracı aynı anda WhatsApp üzerinden onaylanıyor ve bir sözleşme yapılıyor. Toplamda binlerce Euro tutarında depozito ve ön ödeme ücreti gereklidir.

Dolandırıcılığı önlemek için ipuçları

Kiracılar derneği, Viyana’da daire arayanlara daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyor ve kendilerini bu tür dolandırıcılıklardan nasıl koruyacakları konusunda ipuçları veriyor. Ödemeyi yalnızca anahtar teslimi sırasında yapmalı ve muayene sırasında şüpheli ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Ayrıca emlakçının veya mülk yöneticisinin kimliğini görmeyi ve mümkünse evin diğer sakinleriyle konuşmayı da istemelisiniz. Depozito yalnızca anahtarlar teslim edildiğinde ödenmelidir.

Viyana polisi dolandırıcıları araştırıyor

Zaten zarar gören kalacak yer arayan çok sayıda kişi olduğu için Viyana polisi dolandırıcılara karşı soruşturma başlattı. Dolandırıcılar son derece bilgili ve hatta sözde emlak şirketlerini meşrulaştırmak için sahte ana sayfalar bile oluşturuyorlar. Dolandırıcılık hep aynı, dolandırıcılar sadece bireysel detayları değiştiriyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.