Avusturya’da iki araca bombalı saldırı

Avusturya’da kimliği belirsiz bir kişi araçlara patlayıcı düzenekler yerleştirdi. İki patlama meydana geldi – polis soruşturma yürütüyor.

Avusturya’da iki araca bombalı saldırı

Steiermark eyaleti Leibnitz bölgesinde cuma akşamı saat 18.45 ile 21.00 arasında kimliği belirsiz bir failin park halindeki iki araca patlayıcı düzenekler yerleştirdiği düşünülüyor. Bunlar daha sonra patlatılmış, patlayıcılardan biri park halindeki bir araçta infilak etmiştir. İkinci patlayıcı ise araç sahibi aracını harekete geçirmiş ve birkaç kilometre yol almışken patlatıldı. Her iki araç da hasar meydana gelirken, iki patlamada kimse yaralanan olmadı.

Aynı zamanda, her iki araç sahibinin de katıldığı, Yehova Şahitleri’nin bir ayin toplantısı gerçekleşmiş olması, olası bir saldırı ihtimalinin araştırıldığı bildirildi.

İstihbarat soruşturuyor

Steiermark Kriminal Soruşturma Bürosundan [LKA] kriminologlar, polisten patlayıcı uzmanları [SKO] ve etkisiz hale getirme servisi [ESD] soruşturmayı üstlendi. Olay yeri çalışmaları ve delil toplama çalışmaları da gece boyunca yürütüldü. Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Devlet Ofisi [LVT] kendi soruşturma ekibini kurduğu bildirildi. Soruşturmalar tüm hızıyla devam ederken, potansiyel tehlike altındaki kurumlar da duyarlı hale getirilmekte ve polis gözetimi artırılmaktadır dendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.08.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.