Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi kalp krizi geçirdi

Türkiye depremlerinde konteyner ve depremzede yakınlarının bir yıllık kiralarının ödenmesi noktasında büyük emek sarf eden Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi’nin kalp krizi geçirdiği öğrenildi.

Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi kalp krizi geçirdi

Aslen Iraklı olan Omar Al-Rawi, Sosyal Demokrat Parti’den [SPÖ] Viyana Eyalet Meclisi’nde Milletvekili görevini sürdürmekte.

6 Şubat 2023 Türkiye ve Suriye depremlerinde özellikle STRABAG inşaat firmasını harekete geçirmiş ve 33 konteynerin yanı sıra, soğuğa karşı dayanıklı giysiler ve STRABAG çalışanlarının depremzede yakınlarının depozito ve bir yıllık kira tutarlarını ödenmesini sağlamıştı.

Omar Al-Rawi bu davranışlarından dolayı, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun kendisine bir plaket vermişti.

Ozan Ceyhun’dan geçmiş olsun telefonu

Omar Al-Rawi’nin kalp krizi geçirmesinin duyulması üzerine, Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’un Al-Rawi’yi telefonla aradığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu bildirildi.

Omar Al-Rawi’nin “sayın büyükelçim ve sevgili dostum Ozan Ceyhun beye çok teşekkür ederim” dediği öğrenildi.

Sağlık durumu iyi

Der Virgül’ün edindiği bilgilere göre, Al-Rawi bulunduğu Dubai’de geçirdiği kalp krizi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Şuan da hastane olan Al-Rawi’nin durumunun iyi olduğu söylendi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 14.02.2024
Düzenleme: 14.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.