Deprem bölgesinden 100 çocuk ve refakatçisi Viyana’ya getirildi mi?

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in “Gazzeli bebekleri Viyana’ya getirmek istemesi”, akıllara, Viyana Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen; “Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem sonrasında, “deprem bölgesinden 100 çocuğun refakatçileriyle birlikte kabul edilmesi ve tıbbi bakımlarının sağlanmasını” getirdi. Peki çocuklar Viyana’ya getirildi mi?

Deprem bölgesinden 100 çocuk ve refakatçisi Viyana’ya getirildi mi?

Adem Hüyük

2023 Şubat ayında Yeşiller Partisi eyalet milletvekilleri tarafından Viyana Belediye Meclisi’ne, “Vize kolaylaştırması, konteyner finansmanı, para yardımı ve deprem bölgesinden 100 çocuğun refakatçileriyle birlikte kabul edilmesini” içeren bir önerge sunulmuştu.

Viyana Belediye Meclisi, deprem bölgelerine gönderilmesi amacıyla 429 bin Euro’luk yardımı ve deprem bölgesinden 100 çocuğun refakatçileriyle birlikte kabul edilmesi ve tıbbi bakımlarının sağlanması önergesini oy birliğiyle kabul etti. Diğer iki önerge ise reddedildi.

Peki çocuklar Viyana’ya getirildi mi?

Viyana Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen, “Deprem bölgesinden 100 çocuğun refakatçileriyle birlikte kabul edilmesi ve tıbbi bakımlarının sağlanması” önerisi uygulandı mı? Veya uygulanmak için harekete geçirildi mi?

Yaptığımız araştırma sonucunda, konuya dair bir açıklama/uygulamaya dair bir kaynak bulamadık. Şayet var ise, bize gönderilmesi taktirde yayınlayacağımızın bilinmesini isteriz.

Viyana Belediyesinin sicili temiz değil

Daha önceki yıllarda “Afganistan’dan 100 kadın getirilmesi” kampanyasında verilen önerge yine meclis tarafından oy birliğiyle kabul edilmiş ancak tek bir adım dahi atılmamıştır.

Her ne kadar Viyana Belediyesi ve eyalet hükümeti, federal hükümetin onay vermemesinden dolayı gerçekleştiremediklerini belirtseler de Graz şehrinin KPÖ/Yeşiller koalisyon belediye yönetimi buna benzer bir projeyi gerçekleştirmiştir. Federal hükümet herhangi bir engel çıkarmamıştır.

Viyana, Gazzeli bebekleri hastanelere kabul etmek istiyor

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) dün yaptığı açıklamada Gazzeli bebeklerin tıbbi bakımları için Viyana hastanelerine getirilmesi için çalışmalara başladığını duyurdu.

İsrail’i her fırsatta desteklemesini bir kenara bırakırsak, gerçekten bu çocuklar Viyana’ya getirilecek mi? Yoksa yine federal hükümet izin vermedi denilerek unutulacak mı?

Her şeyden daha önemlisi olan esas soru ise, “insanların acıları iç siyasete malzeme mi yapılıyor?” | ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 21.11.2023
Düzenleme: 25.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.