Avusturyalıların yüzde 59’u sağlık hizmetlerinin kötüleştiğini düşünüyor

Avusturya Sağlık Forumu [AHF] tarafından yapılan bir ankete göre, Avusturyalıların yüzde 59’u sağlık hizmetlerinin kötüleştiğini belirti.

Avusturyalıların yüzde 59’u sağlık hizmetlerinin kötüleştiğini düşünüyor

Buna karşılık, sadece yüzde 34’ü sağlık hizmetlerinin “çok iyi” olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Schladming’de gerçekleştirilecek olan Avusturya Sağlık Forumu [AHF] öncesinde yapılan bir anketin sonucu.

Sağlık hizmetleri yüzde 59’u için daha da kötüleşti

Öznel sağlık hissi de son yıllarda keskin bir düşüş göstermiştir. Nisan 2021’de, katılımcıların yüzde 75’i “tamamen” veya “çoğunlukla sağlıklı ve iyi” hissederken, yüzde 18’i “daha az” veya “hiç sağlıklı ve iyi değil” hissetmekte. 2023 yılına gelindiğinde, kendini sağlıklı hissetmeyenlerin oranı yüzde 32’ye yükseldi. Ancak büyük çoğunluk, yüzde 67, sağlıklı hissettiğini bildirdi.

Sağlık sisteminden memnuniyette derin çizikler

“Avusturya Sağlık Forumu’nu başlatan Christoph Hörhan bir basın açıklamasında araştırma sonuçlarını şöyle yorumladı: “Avusturya’da halkın sağlık sisteminden geleneksel olarak duyduğu yüksek memnuniyet ilk kez derin çizikler aldı. Hörhan’a göre “gidişatı değiştirmek ve köklü reformlar yapmak için çok geç olmasa da tam zamanı”. Bu yılki AHF’nin sloganı “Reform ya da Devrim” olacak ve tartışmalar bunun nasıl başarılabileceğine odaklanacak. Sağlık sektöründen 300’den fazla uzman Schladming’de bir araya gelecek.| ©DerVirgül

Yayınlama: 29.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.