Depremzedelere yardım, dolabınızda boş yer açmak değildir

Viyana’da başlatılan depremzedelere yardım kampanyası, iyi niyetten bağımsız olarak amacını aşmış ve çöpe atılacak giyecekler depremzedelere gönderilmek üzere toplama merkezlerine getirilmiştir.

Düğün salonu ve diğer merkezlerde başlatılan yardım kampanyasına büyük ilginin mutluluğu, bazı yardım paketlerinin açılmasıyla hayal kırıldığına dönüşüyor. Bir yardım severin; “depremde her şeylerini kaybeden insanlara bunu mu layık görüyorlar” diye sitem ettiğine şahit oldu.

İyi niyetten bağımsız olarak, ülkemizde yaşanan felakete kayıtsız kalmak istemeyen bazı yurttaşlarımız, dolaplarında buldukları her giysiyi, deprem bölgesinin mevsimsel şartlarını gözetmeden torbalara doldurarak ve yine ayrı konması gerekenleri ayırmadan, toplama merkezlerine getiriyorlar.

Dayanışma ve yardımlaşmasıyla övünen Anadolu insanına yakışmayacak bu davranış, deprem bölgesinde işleri daha da zorlaştırdığını, çöpe atacakları giysileri yardım diye getirenler biliyor mu acaba…

Diğer yandan bu yardım organizesini yapanların, Kızılay ve AFAD’ın ikinci el kıyafet yardımı kabul etmediğin biliyor mu?

Ve yine, yardım kampanyası başlatanlar, bölgeden yetkililer ne gibi şeyler talep ediyor diye araştırma yapıp, yardım listesini kamuoyuyla paylaştılar mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ayni [eşya, giysi] yardımlarla ilgili vatandaşlarımızdan istirhamımız şudur; eski şeylerin gönderilmemesini istirham ediyoruz. Bunu vatandaşlarımıza veremeyiz” diyor ve devam ediyor:” Bizim isteğimiz; ısıtıcı, battaniye ve koli ile gıda göndermek isteyen varsa başımızın üzerinedir. Onun dışında biz her şeyi karşılıyoruz. Özellikle tüplü ısıtıcıya ihtiyacımız var. Onun da üretimi Türkiye’de yok. Onu da bulunca bölgeye çekmeye çalışıyoruz.”

Kızılay ve AFAD ikinci el kıyafet yardımı kabul etmemesinin nedeni ise, salgın hastalıklardır.

Yetkililer, ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle özellikle Avrupa’dan sadece maddi destek beklediklerini dile getiriyor… Hazırladığınız çocuk bezi, uyku tulumu, çadır, yeni battaniye gibi paketlerinizi açmayınız. Bu süreç uzun bir süreç olacak ve o paketler yerlerine ulaştırılacaktır.

İnşalarımızın iyi niyetinden tabi ki şüphemiz yok. Ancak bazen yardım edelim derken, işleri zorlaştırıyor ve yardım etmek istediğimiz insanları üzebiliyoruz…

Onlar zaten yeteri kadar üzülmediler mi? | © DerVirgül

 

Yayınlama: 08.02.2023
Düzenleme: 08.02.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.