Unutmayacağız | Unutturmayacağız!

Avusturya, Türkiye’de meydana gelen ilk depremden bir saat sonra maddi ve kurtarma ekibi desteği vermek istediğini açıkladı. SPÖ’lü Omar Al-Rawi’nin tek başına dev yardımı… Avusturya Cumhurbaşkanı Türk Büyükelçiliğine giderek taziye defterini imzaladı… İşte yalanlar ve gerçekler!

Unutmayacağız | Unutturmayacağız!

| Adem Hüyük

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden tam bir yıl geçti.

6 Şubat 2023 sabahı Viyana’da neler yaşandı?

Saat 04:17’de meydana gelen ilk depremden sonra saat 07:00 sularında Avusturya hükümeti adına bir sözcü Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’u aradı. Sözcü, Başbakan Nehammer’in yardım talebini Büyükelçiye iletti.

| Avusturya’dan deprem bölgesine 3 milyon Euro yardım… haberinden görsel.

Yadım talebi; Federal Ordu bünyesindeki kurtarma ekiplerinin bölgeye gitmesiydi. İki saat sonra saat 09:00 gibi başbakan bizzat kendisi, deprem bölgesine 3 milyon Euro yardım edileceğini açıkladı. Söz verilen tüm yardımlar zamanında yapıldı.

Aynı gün Kızıl Haç [Rotes Kreuz], Kızılay bağlantılı olarak yardım kampanyası başlattı. [Bugüne kadar 10 milyon Euro yardım topladı]

7 Şubat 2023: Depremden bir gün sonra, deprem bölgesine bir kurtarma ekibi de Vorarlberg eyaletinden gönderildi.

| Deprem bölgesine bir kurtarma ekibi de Vorarlberg eyaletinden… haberinden görsel.

Federal Ordu bünyesindeki “Avusturya Kuvvetleri Afet Yardım Birimi’nin [AFDRU] Türkiye’deki kurtarma operasyonunda toplam 6 köpek görev yaptı. Bunlardan ikisi, Viyana Belediyesi bünyesindeki Viyana itfaiyesinin kurtarma köpeği filosu tarafından sağlandı.

Ludwig’in Viyana belediyesi, Fatma Şahin’in Gaziantep belediyesine yardım edecek mi?

| Haberimizden sonra Viyana Belediyesi’nden yardım açıklaması… haberinden görsel.

Viyana Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında iyi ilişkiler olduğunu bildiğimizden, [Ludwig’in Viyana belediyesi, Fatma Şahin’in Gaziantep belediyesine yardım edecek mi?] başlıklı bir haber yayınlayarak, sormuştuk. Haberimizden üç saat sonra Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ] videolu bir mesajla yardım edileceğini duyurmuştu.

9 Şubat 2023: SPÖ’lü meclis üyesi | “Deprem bölgesindeki akrabalar Avusturya’ya getire bilinsin”

| Viyana-Favoriten işçe belediye meclis üyesi Muhammed Yüksek

Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Viyana Favoriten ilçe belediye üyesi Muhammed Yüksek, Almanya’nın uygulamasına atıfta bulunarak, hükümetten bürokratik işlemlerin kolaylaştırarak, depremzedelere “ziyaret vizesi” uygulaması yapılamasını talep etti.

Der Virgül’e konuşan Muhammed Yüksek, talebinin olağan üstü bir beklenti olmadığını söyleyerek, Almanya örneğini işaret etti. Bir çok kesimden Avusturyalı siyasetçi ve sivil toplum kuruluşları tarafından da destek gördüğü talebinin, insanlık adına atılmış bir adım olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Muhammed Yüksek başlattığı imza kampanyasının sonuçlarını Avusturya parlamentosuna sundu.

23 Şubat 2023: Viyana Belediye Meclisi depremzedelere vize kolaylığı önergesini reddetti

| Viyana Belediye Sarayı

Yeşiller Partisi’nin Viyana Eyalet Milletvekilleri Aygül Berivan Aslan, Nikolaus Kunrath ve Ömer Öztaş tarafından sunulan, depremzedelere “vize kolaylaştırması” önergesi Viyana Belediye Meclisi tarafından ikinci kez reddedildi.

24 Şubat 2023: Viyana Belediye Meclisi, 429 bin Euro’luk yardımı ve 100 çocuğun kabulünü onayladı

Viyana Belediye Meclisi, deprem bölgelerine gönderilmesi amacıyla 429 bin Euro’luk yardımı ve deprem bölgesinden 100 çocuğun refakatçileriyle birlikte kabul edilmesi ve tıbbi bakımlarının sağlanması önergesini oy birliğiyle kabul etti. Öte yandan, Yeşiller milletvekillerin verdiği, “vize kolaylaştırması” ve “konteyner finansmanı” Eyalet iktidar partileri SPÖ ve Neos’un oylarıyla reddedildi.

Ancak; Deprem bölgesinden 100 çocuk ve refakatçisinin Viyana’ya getirilmesi gerçekleştirilmedi.

Viyana eyaletiyle birlikte ülkenin tüm eyalet hükümetleri yardım kampanyasına katılarak toplamda 2 milyon Euro yardımda bulundu. Bu yardımın bir milyonu Suriye diğer bir milyonu ise Türkiye’ye yapıldı.

SPÖ’lü Omar Al-Rawi’nin Türkiye depremlerine tek başına dev yardımı!

| STRABAG firmasının bağışladığı 33 konteyner, Adıyaman Gölbaşı’na uğurlandı

Türk toplumunun yakından tanıdığı, Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi, depremlerden sonra Türkiye’ye en çok yardım yapılmasında aracı olduğu bilinmekte.

Omar Al-Rawi, Avusturya’nın uluslararası inşaat firması STRABAG’ın depremzedelere 33 konteyner göndermesine vesile olmasının yanı sıra, soğuk geçirmez terme kabanlar ve en önemlisi, STRABAG çalışanlarının depremzede yakınlarının kira depozitesi ve bir yıllık kira bedelinin ödenmesini sağladı.

| SPÖ’den Viyana Eyalet Milletvekili olan Omar Al-Rawi’ye desteklerinden dolayı bir plaket verildi

Viyana Eyalet Milletvekili Omar Al-Rawi [SPÖ], depremzedeler karşı hassasiyeti ve Türk toplumuna olan yakın samimiyetinden dolayı, depremlerin birinci yıl dönümü olan salı günü, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun tarafından, elçiliğe davet edilerek kendisine teşekkür plaketi verildi.

15 Şubat 2023 | Elçilikte açılan taziye defteri

| Avusturya Cumhurbaşkanı Türk Büyükelçiliği’nde

Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği’nde, Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar anısına açılan taziye defteri açıldı.
Avusturya tarihinde ilk defa bir Avusturya Cumhurbaşkanı Türk büyükelçiliğini ziyaret etmiş ve taziye defterini imzalamıştır.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, T.C Viyana Büyükelçiliğine gelerek, büyükelçi Ozan Ceyhun eşliğinde taziye defterine iyi niyetlerini yazarak imzalamıştır.

Der Virgül’ün incelediği listede 200’ün üzerinde imza bulunmakta. Listede, Avusturya’da iktidarda olan Halk Partili [ÖVP] siyasilerin çokluğu dikkat çekiyor. Diğer yandan, hemen hemen Avrupa Birliği ülkelerinin Viyana büyükelçileri, elçiliği ziyaret ederek taziye defterini imzaladığı görüldü.

İki yüzün üzerinde siyasetçi ve diplomatın dayanışma mesajı yazdığı taziye defterinde, Avusturya Sosyal Demokrat Parti’den [SPÖ] Semra Yıldırım’ın dışında bir başka kişinin olmaması dikkat çekiyor.

| SPÖ Milletvekili Yıldırım taziye defterini imzalıyor

Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] Federal Milletvekili ve Avusturya Ulusal Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Selma Yıldırım, taziye defterini imzalayan tek SPÖ’lü olarak tarihe geçti.

Ancak listede ismini kesinlikler göreceğimizi düşündüğümüz Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ] yoktu.

Oysa yakın tarihte Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig [SPÖ], Kentler Birliği Başkanı olarak Türkiye’ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Ayrıca, İzmir, Ankara, Gaziantep Büyükşehir belediye başkanlarını Viyana’da ağırlayarak, Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olunduğunu her fırsatta dile getiriyordu…

Sonuç:

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ilk yıl dönümünde yapılan değerlendirmeler sonucunda, Avusturya’dan 800 ton ayni yardım, 23 milyon Euro maddi yardım yapıldı… Teşekkürler… | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.02.2024
Düzenleme: 06.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.