Viyana’da Gözlerden Uzak İsrail ile Dayanışma Mitingi Yapıldı | Bütün Siyasiler Oradaydı

Perşembe günü Başkent Viyana’da kamuoyuna duyurulmadan ‘’İsrail ile Dayanışma’’ mitingi yapıldı. Mitingde İçişleri bakanı (ÖVP), Parlamento başkanı (ÖVP), SPÖ liderinin yanı sıra, Yeşiller ve NEOS partilerinden federal milletvekilleri, ayrıca Viyana eyalet parlamentosundan SPÖ’lü vekil birer konuşma yaptı.

Viyana’da Gözlerden Uzak İsrail ile Dayanışma Mitingi Yapıldı | Bütün Siyasiler Oradaydı

İsrail için dayanışma mitinginde Perşembe akşamı Viyana Jugendplatz’da yaklaşık 200 kişi toplandı.

Güvenlik nedenleriyle, kamuya duyurulmayan miting, büyük bir polis ekibi tarafından korunduğu görüldü. 

Politikacılar Viyana’daki Mitingdeydi

Mitinge üst düzey siyasilerden Ulusal Konsey Başkanı Wolfgang Sobotka (ÖVP), İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP), Ana muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Pamela Rendi-Wagner, Yeşil Milletvekili Eva Blimlinger, NEOS Milletvekili Helmut Brandstätter ve Viyana Belediye Meclis Üyesi Veronica Kaup-Hasler (SPÖ) katılarak birer konuşma yaptılar. 

Konuşmacılar, Yahudi düşmanlığını ve Avusturya’nın tarihi sorumluluğunu reddettiklerini vurguladılar.

İçişleri Bakanı Karl Nehammer (ÖVP) konuşmasında, “Avusturya, terörizmle mücadele konusunda İsrail’in yanında dayanışma içerisinde duruyor” dedi.

Avusturya’nın İsrail’i bir güvenlik ortağı olarak görüyor ve Avusturya’daki Yahudilerin kaygısız bir yaşam sürmelerini sağlamak için çalıştığını ifade eden Nehammer, Avusturya’da anti-Semitizmin de artmakta olduğu endişesini vurguladı. 

İçişleri Bakanı, Anti-Semitizm, nefretin ve aynı zamanda terörün de temelidir diyerek, Avusturya’nın, Hizbullah gibi Hamas’ı yasaklayacağını taaddüt etti.

‘’Çok Sayıda Polis Birkaç Kişiyi Koruma Zorunda Kaldı’’

Ulusal Konsey Başkanı Wolfgang Sobotka (ÖVP) “üzerinde düşünmemiz gereken bir gün”, çünkü “çok fazla polis”, “birkaç insanı” korumak zorunda kaldı dedi. 

“Terörizm konusunda asla tarafsızlık olamaz” diye vurguladı ve Nehammer gibi Avusturya hükümet binalarına İsrail bayrağının çekilmesini savundu.

Sobotka, Yahudi düşmanlığı Avusturya parlamentosunun da büyük bir endişe kaynağı olduğunu ifade etti. 

“Ortadoğu’da Hepimiz Şiddete Karşı Durmalıyız”

Kendisi de bir süre İsrail’de yaşayan Ana muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) Genel Başkanı Rendi-Wagner, “Ortadoğu’da hepimiz şiddete karşı durmalıyız” dedi.

SPÖ lideri, İsrail halkı barış ve güvenli bir yaşam istiyor diyerek, “İsrail’e yönelik eleştiri, Yahudilere yönelik şiddetin hiçbir zaman bir gerekçesi olmamalıdır” dedi. 

İsrail’in Büyükelçisi Mordechai Rodgold, Avusturya’ya “İsrail ile dayanışma işareti” için teşekkür etti. 

Federal Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’ndaki bayrağın fotoğrafı İsrail’de viral olduğunu söyledi. |DerVirgül 

Yayınlama: 20.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.