İngiltere ve Fransa, Türkiye’den Gelen Yolculara Karantina Zorunluluğu Getirdi

İngiltere, Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan “kırmızı listeye” dahil ederken, Fransa ise, Türkiye dahil 7 ülkeden daha gelen yolcuların 10 gün karantinaya alınmasını zorunlu hale getirdi.

İngiltere ve Fransa, Türkiye’den Gelen Yolculara Karantina Zorunluluğu Getirdi

İngiltere

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye’nin yanı sıra Nepal ve Maldivler’in de kırmızı listeye ekleneceğini söyledi.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor.

Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor.

Fransa

Türkiye’nin yanı sıra Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan Fransa’ya gelecekler de 10 gün karantinaya girecek.

Bu ülkelerden Fransa’ya gidecekler, ülkeye giriş yaptıklarında karantinayı nerede geçireceklerine ilişkin bir belgeyi ibraz edecek, karantina süresince her gün 2 saat dışarı çıkabilecek. Bu saatler, yerel saatle 10.00-12.00 olarak belirlendi.

Açıklamada, bu ülkelerden gelen yolcuların son 36 saat içinde Kovid-19 testi yaptırması ve karantinada kalacakları yeri yetkililere bildirmesi gerektiği kaydedildi.

© DerVirgül 

Yayınlama: 08.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.