Vorarlberg Cinayetinin Faili Belli Oldu!

Avusturya’da Bezirkshauptmannschaft (BH) kurumunda çalışan bir kişi kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Saldırganın Avusturya doğumlu ama bazı nedenlerden dolayı yurtdışı edilmiş, bu yılın başında yasadışı yollarla Avusturya’ya tekrar girdiği belirtildi.

Vorarlberg Cinayetinin Faili Belli Oldu!

Avusturya Vorarlberg Eyaleti Dornbirn yerleşim bölgesinde, 6 Şubat 2019 Bezirkshauptmannschaft (BH) yaşanan bıçaklı saldırı ile ilgili Vorarlberg Polisi  tarafından bir açıklama yapıldı.

► Vorarlberg’de Kaymakamlığa Saldırı: 1 Ölü

► Saldırganın ”Türk” Olduğu Manşetten Neden Verilir?

Dün, 50 yaşındaki BH çalışanı kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Saldırgan kısa sürede yakalandı.

Vorarlberg Polisinden yapılan açıklamaya göre; saldırgan, 34 yaşında bir Türk vatandaşı. Vorarlberg’de 1985 yılında doğan ve burada çok sayıda suça karışan saldırgan, 2009 yılında yurtdışı edilmiş.

 

2019 yılında yasadışı yollarla, tekrar Avusturya’ya döndüğü belirtilen saldırganın, iltica başvurusunda bulunarak Vorarlberg’de kalmak istediği belirtiliyor.

 

Saldırganın muhtemelen iltica başvurusuna olumlu yanıt verilmediğinden, saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

 

34 yaşında Türk vatandaşı saldırgan, Vorarlberg Polisi tarafından gözaltında tutulurken, Dornbirn Polisi konu ile alakalı olarak ayrıntılı bir soruşturmaya devam edildiğini belirtti. (virgül.at)

 

 

Yayınlama: 07.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.