Bregenz seçimlerin ilk gününde rekor oran yakaladı

Türkiye’de 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek 2023 seçimleri kapsamında, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları perşembe günü oy kullanmaya başladı. Türkiye’nin Avusturya – Bregenz Başkonsolosluğu’nda ilk gün 939 kişi oy kullandı. Der Virgül, ülkedeki üç başkonsolosluğu ziyaret etti.

Bregenz seçimlerin ilk gününde rekor oran yakaladı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri kapsamında, Avusturya’da altı ayrı şehirde seçim sandıkları kuruldu.

Ülkede bulunan Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarında 27.04.2023 perşembe günü sandıklar kurulurken, bu sandıklarda 27 Nisan – 9 Mayıs tarihleri arasında oy kullanıla bilinecek.

Ayrıca, bu yıl Graz, Linz ve Innsbruck kentlerinde bugünden itibaren, 29 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında toplam üç gün vatandaş oylarını kullanıla bilinecek.

Bregenz Başkonsolosluğu

Der Virgül ve Avusturya Gündem ekibinin perşembe günü Viyana ve Salzburg Başkonsolosluklarını ziyaret ederken, cuma günü Avusturya’nın en batısında bulunan Vorarlberg eyaleti başkentindeki Bregenz Başkonsolosluğuna ulaştı.

Perşembe ve cuma günü iki sandık kurulan Bregenz Başkonsolosluğunda, hafta sonu üç sandık kurulacak.

Der Virgül’e konuşan Bregenz Başkonsolosu Gülseren Çelik, seçimlerin ilk gününde rekor bir oy kullanma oranının yakalandığını belirterek, kurulan iki sandık da 939 kişinin oy kullandığı belgisini paylaştı.

T.C. Bregenz Başkonsolosu Gülseren Çelik

Yoğun bir çalışma temposunun yaşandığını söyleyen Çelik,” Vatandaşlarımızın istikrarlı bir şekilde demokratik haklarını kullanmaları için her türlü zemini hazırlanmıştır” dedi.

Başkonsolos Gülseren Çelik, bölgenin coğrafi yapının bir sonucu olarak, Almanya ve İsviçre’de yaşayan Türk vatandaşlarının da konsolosluklarında oy kullandıklarını belirtti.

Cuma günü oy kullanma işlemlerini Der Virgül’e değerlendiren Bregenz Başkonsolosu Gülseren Çelik, cumartesi [bugün] pazar ve Avusturya’da resmi tatil olan 1 Mayıs pazartesi günü oy kullanma işlemlerinin daha yoğun olacağını ve bu nedenle hafta içi iki sandık sayısının üçe çıkartılacağı bilgisini verdi. | © DerVirgül

 

Yayınlama: 29.04.2023
Düzenleme: 29.04.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.