Avusturya Cumhurbaşkanı 600 kilometre yolculuğunu trenle yapıyor

Başkent Viyana’dan ülkenin en uzak noktası Vorarlberg eyaletine trenle yolculuk yapacak olan cumhurbaşkanı, toplu taşıma araçlarını kullanmasıyla biliniyor.

Avusturya Cumhurbaşkanı 600 kilometre yolculuğunu trenle yapıyor

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, Vorarlberg eyalet başkenti Bregenz’de düzenlenen bir festival için yaklaşık altı saat tren yolculuğuna çıktı.

Cumhurbaşkanının katıldığı Bregenz Festivali, her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinin başkenti Bregenz’de düzenlenen bir göl kenarı festivalidir.

Dünyanın en büyük göl kenarı sahnesine çok sayıda ziyaretçi çeken festival, özellikle her iki yaz sezonunda bir sunulan Gölde Oyun’a ev sahipliği yapar; genellikle bir opera prodüksiyonu, her zaman Viyana Senfoni Orkestrası ile birlikte yapılır. Festival, Konstanz Gölü’nün doğal fonunun güzelliği, büyük boyutlu sahne setleri, teknik dolap hileleri ve Bregenz yönlü işitme olarak bilinen teknikle elde edilen benzersiz akustiği ile tanınıyor.

Bregenz Festivali’nin sanat yönetmenliğini Ocak 2015’ten 2024’e kadar Elisabeth Sobotka üstleniyor. Michael Diem ticari direktör, Michael Csar sanatsal operasyonlar direktörü ve Florian Amort da dramaturg olarak görev yapmaktadır.

Örneğin 2004 yılında Bregenz Festivali programı 215.000’den fazla izleyicinin katıldığı yaklaşık 80 etkinlik içeriyordu.

2020 yılında Festival COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildi. Bunun yerine Bregenz Festivali azaltılmış bir programla gerçekleşti. 2021 yılında Bregenz Festivali 21 Temmuz – 22 Ağustos tarihleri arasında tekrar gerçekleşti. Festival yüzde 98 koltuk doluluk oranına ulaştı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 18.07.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.