Avusturya’dan Yunanistan’a Giden Irkçılar Dövüldü

Neo-Nazi Kimlikçiler Hareketi, Almanya ve Avusturya mensupları Yunanistan’a giderek, sınırları mültecilere karşı koruyacaklardı.

Avusturya’dan Yunanistan’a Giden Irkçılar Dövüldü

Türkiye’nin kapıları açacağını söylemesiyle birlikte binlerce mülteci Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçmek için Edirne sınır kapısı ve Ege sahillerine akın etti. 

Mültecilerin Avrupa’ya gelmelerine karşı örgütlü hareket eden aşırı sağ yapılanmalar, Yunanistan sınır muhafızlarına yardım amacıyla bölgeye gittikleri bilinmekte. 

Neo-Nazi Kimlikçiler Hareketi’nin Alman ve Avusturyalı 40 üyesi, mültecileri hedef alan kesimlere destek için dün Midilli’ye gittiklerini, kendi sosyal medya sayfalarından duyurmuşlardı. 

Midilli’deki ırkçı gruplar, son günlerde mültecilere yardım etmeye çalışan insani yardım kuruluşları gönüllülerini ve gazetecileri hedef almış ve saldırılarda da bulunmuşlardı.  

Midilli’deki merkezi Ermou Caddesi’nde yürüyen üç ırkçı siyasetçi sokak ortasında dayak yedi.

Aşırı sağcı Almanya Ulusal Demokratik Partisi’nin (NPD) önde gelen isimlerinden Jonathan Stampf ve Avusturya Kimlikçiler Hareketi liderlerinden Mario Müller, başlarına aldıkları darbelerle yaralandı. 

Aşırı sağcı gruba saldıranların, Yunanistan Anti-faşist grubu mensubu oldukları tahmin ediliyor.|virgül 

Yayınlama: 06.03.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.