Viyana Okulları İçin Önlemler Paketi Açıklandı

Viyana Belediye Başkan Yardımcısı ve Şehir Eğitim Meclisi Üyesi Christoph Wiederkehr, okulların açılışa hazır olduğunu söyledi. Kent yönetimi, Viyana’daki okulların nasıl devam edebileceğine dair bir tedbir paketi sundu

Viyana Okulları İçin Önlemler Paketi Açıklandı

Yarın, Çarşamba günü, federal hükümet okullar da dahil olmak üzere korona önlemlerini kaldırmaya yönelik özel planlarını duyuracak. 

Bu vesileyle, yeni Viyana Şehir Eğitim Konseyi Üyesi Christoph Wiederkehr (NEOS) Salı öğleden sonra “okulların güvenli bir şekilde açılması” için bir önlem paketi sundu. 

Wiederkehr, “Viyana’da okulları açmaya ve yüksek güvenlik standartlarına uymaya hazır olduğumuzu bildirebilirim’’ dedi. 

Her halükarda, Wiederkehr bugün, federal hükümetin yarın zorunlu okulların açılacağını duyuracağı ve derslerin önümüzdeki hafta başlayacağı konusunda iyimser bir görüntü çizdi. 

Okulların Açılışı İçin Önlemler Paketi

Her durumda, Viyana Belediyesi, belediye meclisinin vurguladığı gibi, okul konumlarını desteklemek ve “güvenli çerçeve koşulları altında” öğretimi sağlamak için bir önlemler paketi hazırlamıştır. Paket, bazıları son birkaç gün içinde üzerinde çalışılan yeni önlemlere sahip dört geniş alanı içeriyor.

Viyana yönetimi öğretmenlere ve okul görevlileri ve de mutfak personeli gibi diğer okul personeline koruyucu ekipman sağlayacak. 

Wiederkehr, “Viyana’da yeterince maske var” diyerek, kontenjan şu anda 1,2 milyon FFP2 maskesi, 400.000 daha sipariş edildiğini belirtti. 

On Yaşından İtibaren Maske Zorunlu

Bu bağlamda, Wiederkehr öğretmenlere kendilerini ve başkalarını korumak için maske takmalarını istiyor.

On yaşın üzerindeki okul çocukları için bir maske gereksinimi düşünülüyor, ancak bunun federal hükümet tarafından karara bağlanması gerekmekte. 

Öğretmenlerin toplu testlere katılmalarının altını çizen Wiederkehr, her ne kadar gönüllü olsa da, öğretmelerin testlere katılacağını umut ediyorum dedi. 

Buna ek olarak, “ihtiyacı olan” okullara daha fazla okul alanı yaratılacak. 

Ek sınıfın rezervasyonu Eğitim Müdürlüğü’nün rezervasyon sistemi üzerinden yapıldığı taktirde otellerde sınıflar oluşturulacak. 

Wiederkehr, aşırı kalabalık toplu taşıma araçlarından ve okul binalarının önündeki insan kalabalığından kaçınmak için derslere daha sonra başlama tavsiyesinde bulundu.

“Okulun konumuna bağlı olarak farklı şekilde tasarlanabilir.

Örneğin, farklı okul sınıflarının ve sınıfların on dakikada aralıklarla derslere başlayabilir.” Dedi.

Viyana Belediye Başkan Yardımcısı ve Şehir Eğitim Meclisi Üyesi Christoph Wiederkehr, yeni önlem paketinin geniş içeriliğinin en kısa zamanda okullara ulaştırılacağını belirterek, zor şartlarda görev yapan öğretmenlere övgüde bulundu. |virgül 

Yayınlama: 01.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.