Hamas, Batı Kudüs ve Beyt Şems’e 6 Roket Fırlattı

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs’teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Batı Kudüs ve Beyt Şems’e atılan roketlerin sorumluluğunu Hamas üstlendi.

Hamas, Batı Kudüs ve Beyt Şems’e 6 Roket Fırlattı

Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs ve İsrail’in orta bölgesindeki Beyt Şems kentine roket atılmasıyla birlikte İsrail’de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldı.

İsrail parlamentosu (Knesset) tahliye edildi. İsrailli milletvekilleri Knesset’ten çıkarılarak sığınaklara götürüldü.

İsrail polisi, Kudüs’ün Müslüman kesiminden geçmemesi şartıyla izin verilen Yahudi bayrak yürüyüşünü başlamasından kısa süre sonra engelledi.

Şirketlerden çalarak hayır kurumlarına bağışladığı iddia edilen DarkSide isimli fidye yazılım grubunun yaptığı siber saldırının ardından ‘ABD için hayati önem taşıyan’ boru hattındaki kesintiler 3 gündür devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, petrol tedarikinin aksamaması için karayollarıyla ilgili düzenlemeleri gevşetti.

Uzmanlar, boru hattının birkaç gün içerisinde normal dönmesi halinde fiyatların etkilenme olasılığının olmadığını söylese de ABD altyapısına yapılan bu “en büyük siber saldırının” şirketler için bir uyarı işareti olması gerektiği belirtiliyor.

Al Jazeera’da yer alan habere göre soruşturmayla ilgili iki isim, saldırıyı DarkSide isimli bir grubun düzenlediğini öne sürdü.

Grup hastaneler, huzurevleri veya eğitim kurumlarına saldırmadığını ve payının bir kısmını hayır kurumlarına bağışladığını iddia ediyor.

Yayınlama: 10.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.