Viyana İstanbul Uçağından, Maske Takamayan Engelli Yolcu Polis Eşliğinde İndirildi

Avusturya’nın Başkenti Viyana’dan İstanbul’a gitmek için annesiyle seyahat eden engelli yolcunun maske takamamasından dolayı, pilot uçağı hareket ettirmedi ve havaalanı polisini çağırdı.

Viyana İstanbul Uçağından, Maske Takamayan Engelli Yolcu Polis Eşliğinde İndirildi

27 Haziran 2021 Pazar günü, dün saat 18:00’ da Pegasus Hava Yolu şirketine ait uçakla Viyana’dan İstanbul’a seyahat etmek isteyen 35 yaşındaki kadın ve annesi, engelli yolcunun maske takamaması nedeniyle uçaktan polis çağırılarak indirildi. 

Ablasının yüzde yüz oranında zihinsel özürlü olduğunu söyleyen M.Ç., bu sebepten dolayı maalesef maske kullanamadığını belirti. 

Annesi ve engeli ablasının dün uçaktan indirilmesini DerVirgül’e anlatan K.Ç, ‘’Ablam diğer yolcuları rahatsız etme ihtimalini de düşünerek, uçak biletini Business classtan aldık. Ayrıca hava yolu şirketine göstermek için, ablamın engelli durumunu belgeleyen doktor raporunu temin ettik ve bagajların teslim edilip, biniş kartının alındığı yerdeki görevlilere de ablamın durumunu anlattıklarını’’ ifade etti. 

Ablası ve Annesinin Avusturya vatandaşı olduğunu, annesinin iki defa, ablasının ise bir defa aşı vurulduğunu söyleyen K.Ç, engelli ablasının hiçbir koşulda korona testi yaptırmadığını ve uçuş kartını alırken bunu hava yolu şirketine beyan ettiklerini belirtti. 

K.Ç., hava yolu şirket görevlileri ilk etapta, Türkiye’nin girişlerde iki defa aşılanmış veya test olmuş yolcuları kabul ettiğini hatırlatıp, engelli ablasını uçağa almak istemediklerini, ancak ellerinde doktor raporu olduğunu ve daha önceden bu şekilde seyahat edip edemeyeceğini sorduklarını ve yetkili mevkilerin yolculuk edebilir onayını hatırlatmaları üzerine, Viyana havaalanındaki hava yolu şirket görevlilerinin engelli ablasını uçağa aldıklarını söyledi. 

35 yaşındaki engelli kadın ile annesi Business classtan aldıkları koltuklarına oturmaları ve kabin görevlilerinin maske zorunluğunu hatırlatması üzerine, anne kızının maskesini takmak istemiş, ancak engelli kadın her seferinde maskeyi çıkartıp attığı, bunun üzerine kabin görevlileri engelli yolcuya yüz siperliği getirmiş ancak onun da takılmasına izin vermediği belirtildi. 

Ablasının engelli olduğu bariz şekilde anlaşıldığını söyleyen K.Ç., annesi ve ablasının yanlarında başka yolcu olmadığını, dolayısıyla maskesizde yolculuk yapıla bilineceğini düşündüklerini ancak kabin görevlilerinin olayı pilota bildirmeleri üzerine, pilotun annesinin yanına gelerek, maske takılmadığı sürece uçağın havalanmayacağını söylediğini ifade etti. 

Anne bir süre pilotla konuşarak, zaten yanımızda kimse yok, en ön sıradayız, neden bizi indiriyorsun demesi üzerine, Pilot “Türkiye inişe izin vermez” dediğini iddia etti. 

Konuşma uzayınca, diğer yolcularında olaya karışarak ve bir an önce uçağın havalanmasını istemeleri üzerine, pilot havaalanı polisine haber vererek, anne ve 35 yaşındaki engelli kadın uçaktan indirildi. 

Olaydan sonra Pegasus Hava Yolu şirketine müracaat eden aileye, havayolu şirketi verdiği yanıtta, yaşanan hadisenin taraftarlarından kaynaklı olmadığını belirterek, Türkiye’nin uygulamış olduğu kurallar zincirinin bir parçası olan maske zorunluluğunu uygulamakla yükümlü oldukları yer almakta. |DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 28.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.