Viyana’da Korona Aşısı İçin Ön Kayıtlar Başlıyor

18 Ocak’tan itibaren Viyanalılar korona aşısı için ön kayıt yaptırabilirler. On iki aşılama merkezi ve yeni bir aşılama sokağı oluşturulacak.

Viyana’da Korona Aşısı İçin Ön Kayıtlar Başlıyor

Stadtpolitik Wien tarafından hazırlanan bir rapora göre, Viyana sağlık Departmanı aşılama planının ilk ayrıntılarını açıkladı.

18 Ocak’ta impfservice.wien‘de bir rezervasyon platformu etkinleştirilecek. 

On iki aşılama merkezinde kurumsallaşmış sektörlerin dışında Viyanalıların aşılanması ve yeni bir aşılama rotası Ocak ayının sonundan itibaren başlayacak.

Aşıların yakında piyasaya sürülmesiyle, Viyana Eyaleti haftada yaklaşık 20.000 doz alacak ve bu aşı 1. aşamada 80 yaş ve üstü kişilerde, yaşlı bakım tesislerinde, aşırı maruz kalan bölgelerde sağlık çalışanları, acil servisler, ev doktorları ve diş hekimleri ile COVID laboratuvarlarında çalışanlar aşılanacak. 

İlgili Haberler: 

► Avusturya’da E-Aşı Kartı Dönemi Başlıyor

2. Aşama, genişletilmiş risk grubunu (70 yaşın üzerindeki kişiler dahil), 3. aşamayı ve ardından genel risk grubunu (60 yaşın üzerindeki kişiler dahil) ve şirketleri içerecek. 

Son olarak, 16 yaşın üzerindeki kişilerin geri kalanı aşılanacak.

Viyana halihazırda elektronik aşı kartına sahip ve aşıların sayısı gerçek zamanlı olarak federal hükümete gönderildiği kaydedildi.|virgül 

Yayınlama: 10.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.