Viyana Gökkuşağı Geçit Töreni | ‘’Kimi Sevdiğiniz Önemli Değil – Önemli Olan Sevmektir’’

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 25.kez düzenlenen geleneksel gökkuşağı yürüyüşüne katılan on binlerce eşcinsel, günü “Güvenli kalın, gururlu kalın” sloganıyla geçit töreni gerçekleştirdi. Gökkuşağı geçit töreni sırasında herhangi bir olay yaşanmadı.

Viyana Gökkuşağı Geçit Töreni | ‘’Kimi Sevdiğiniz Önemli Değil – Önemli Olan Sevmektir’’

Avusturya’nın başkenti Viyana’da cumartesi günü 25. kez düzenlenen geleneksel gökkuşağı yürüyüşüne katılan on binlerce eşcinsel, geçit töreni gerçekleştirdi.

Geçit töreni için kentin ana arteri konumundaki Ring Caddesi trafiğe kapatıldı. 

1 Mayıs etkinliklerinden sonra Avusturya’nın en büyük gösterisi sayılan geçit töreni organizatörü Katharina Kacerovsky-Strobl, yaptığı açıklamada, lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel, interseks veya queer (LGBTIQ) olmayan katılımcıların olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 

Kacerovsky-Strobl, “Bir yıllık krize rağmen, çok sayıda insanın katıldığını ve bir kez daha yıldönümü gökkuşağı geçit törenini Avusturya’daki en büyük gösteri haline getirdiğini” söyledi.

Eşit haklar, görünürlük ve saygı için yapılan ortak gösteri, Avusturya’daki büyük çoğunluğun uzun zamandan beri ilerlediğini gösteriyor diyen Kacerovsky-Strobl: ‘’Kimi Sevdiğiniz Önemli Değil – Önemli Olan Sevmektir’’ yorumunda bulundu. 

Geçit töreni sırasında herhangi bir olay yaşanmadı, polis sadece başka yerlerde, Köktendinci “Pro Vita” tarafından yapılan, “Aile Yürüyüşü”nün Stephansplatz’daki karşı etkinliğinde saldırgan davranış nedeniyle bir kişinin tutuklandığını bildirdi.

Ayrıca, Gökkuşağı geçit töreninin, Rathausplatz’daki son mitingde üç aşırı sağ eylemcinin onur yürüyüşü karşıtı bir pankart açtıkları ve buna dikkat çekmek için piroteknik kullandıkları bir olay oldu, ancak bu eylem kısa süre sonra polis tarafından sonlandırıldı.

Bunun yanında, Federal Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen video mesajıyla, LGBTIQ haklarının insan hakları olduğunu, Avrupa’da ayrımcılık olmaması gerektiğini içeren bir mesaj yayınladı. |DerVirgül

Yayınlama: 20.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.