Ludwig, Van der Bellen’in Yeniden Cumhurbaşkanı Olmasını İstiyor

Viyana belediye başkanı Michael Ludwig (SPÖ), Partisi SPÖ’nün Alexander Van der Bellen’e bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destek vermesini istiyor. Ludwig, Yeşiller Partisi geleneğinden gelen Cumhurbaşkanını neden destekliyor?

Ludwig, Van der Bellen’in Yeniden Cumhurbaşkanı Olmasını İstiyor

Viyana belediye başkanı Michael Ludwig’den (SPÖ), cumartesi bir televizyon kanalına verdiği röportajda, 2022 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrardan aday olacak Van der Bellen’in desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, SPÖ’nün cumhurbaşkanı adayı çıkartmaması gerektiğini belirtti. 

Sosyal Demokrat Parti Viyana Eyalet Başkanı olan Michael Ludwig, Van der Bellen’in sosyal demokrat olduğunu söyleyerek, Cumhurbaşkanını, zor zamanlarda bile gerçekten çok iyi bir siyasi figür olarak nitelendirdi. 

Ludwig, ‘’Van der Bellen’e gerçekten minnettarım’’ ifadesini kullandı. 

Viyana belediye başkanı Michael Ludwig’den (SPÖ), 2022’de yapılacak seçimlerle ilgili olarak, Sosyal Demokratların, “iyi iş çıkaran mevcut bir Federal Başkan” dan şikâyet etmeyeceğini ileri sürdü. 

SPÖ Viyana başkanın bu değerlendirmesine, federal SPÖ merkezinden henüz bir yanıt gelmezken, 2022 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimleri içinde henüz bir aday tespiti yapıldığı yönünde bir bilgi kamuoyuyla paylaşılmadı. |DerVirgül 

Yayınlama: 27.03.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.