İtalya | Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 5 bin 476’ya yükseldi

İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı bugün 651 kişi artarak 5 bin 476’ya yükseldi.

İtalya |  Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 5 bin 476’ya yükseldi

Avrupa’da en fazla Çinli turist çeken ülke olan İtalya, Ocak ayı sonunda Roma’da Çinli bir turist çiftte koronavirüs tespit edilmesi üzerine 30 Ocak’ta Çin ile doğrudan uçuşları durdurmuş ve 31 Ocak’ta acil durum ilan etmişti.

Ancak İtalya’da ilk aşamada alınan önlemlerin etkisiz kaldığı ve virüsün ilk görüldüğü bölgelerde gerekli protokollerin uygulanmasında gecikildiği eleştirileri yapılıyor.

İtalya ile Çin arasındaki karşılıklı uçuşların durdurulmasına rağmen, aktarmalı olarak Çin’den İtalya’ya gelen kişilere yönelik özel bir tedbir uygulanmadı.

Doğrudan uçuşların iptal edilmesi yüzünden, aktarmalı olarak Çin’den ülkeye gelenleri takip etmenin zorlaştığı belirtiliyor.

Koronavirüsün en yaygın görüldüğü kuzey bölgelerinin Çin ile yoğun ticari bağlara sahip olduğu da biliniyor.

Ülkede virüsün ilk yayılmaya başladığı kuzeydeki Lombardia bölgesinde bir hastanenin, 20 Şubat’ta tespit edilen ilk hasta için gerekli protokolleri uygulamakta geç kaldığı da ortaya çıkmıştı.

Bugün yapılan açıklamada, İtalya’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı bugün 651 kişi artarak, toplam 5 bin 476’ya yükseldiği belirtildi. |virgül

Yayınlama: 22.03.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.