Plaj kıyafetleriyle dolaşan turistlere 75 Euro para cezası

Kuzey İtalya’nın Venedik yakınlarındaki sahil beldesi Chioggia, şehir merkezinde plaj kıyafetleriyle dolaşan turistlere 75 Euro para cezası kesiliyor. Üstsüz yasağı erkekler için de geçerli.

Plaj kıyafetleriyle dolaşan turistlere 75 Euro para cezası

Belediye Başkanı Mauro Armelao, “İnsanların şehir merkezinde yarı çıplak dolaşmasına izin veremeyiz, polis bu konuda taviz vermeyecektir” dedi.

Sahile 50 metreden fazla uzaklaşan herkes giyinmek zorunda kalacak. Toplu taşıma araçlarına mayoyla binmek gelecekte cezalandırılacak. “Chioggia’da kimse iffetli değildir, ancak turizme adanmış bir kent için saygı talep ediyoruz.

Her gün süpermarketlerde yüzme kıyafetli erkekler ya da bikinili bayanlar görmek benim için normal değil” diyen Belediye Başkanı, belediyenin “çıplak turistlere” karşı yaptığı uygulamayı protestolara yanıt verdi.

Liguria’daki Portofino şehri de şehirde yüzme kıyafetiyle dolaşmayı yasaklıyor. Bu yasak, kasabada “üstsüz” dolaşan erkekler için de geçerli. Belediye Başkanı Matteo Vaicava “Portofino bir mücevherdir ve buna uygun davranmanız gerekir” dedi. Belediye Başkanı, şehir merkezi ile plajlar arasında bir tür “kırmızı bölge” oluşturan bir yönetmelik imzaladı. |©DerVirgül

Yayınlama: 04.07.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.