Salzburg | Göçün 60. Yılı, göç edenlerle kutlandı

Salzburg | Göçün 60. Yılı, göç edenlerle kutlandı

1964 yılında Türkiye’yle yapılan antlaşma sonucu Avusturya’ya gelen işçiler bu yılın mayıs ayında 60 yılı doldurmuş olacak. Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı vesilesiyle birçok kurum çeşitli etkinlikler düzenlemek için hazırlıklar yapıyor.

Salzburg’dan ilk etkinlik

Cumartesi günü T.C. Salzburg Başkonsolosluğu öncülünde, Türkiye’den Avusturya’ya göçün 60. Yılı vesilesiyle bir etkinlik gerçekleştirildi.

T.C. Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun’unda katıldığı etkinlikte, T.C. Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan hazır bulundu. Ayrıca hikayenin özneleri olan vatandaşlar katıldı.

Öte yandan son günlerde Avusturya gündeminde adından bahsettiren Salzburg Belediye Meclisi Üyesi Tarık Mete’de [SPÖ] programa katılarak, günün anlamına dair bir konuşma yaptığı bildirildi.

T.C. Salzburg Başkonsolosu resmi sosyal medya sayfasından yapılan açıklamada ve Büyükelçi Ozan Ceyhun’un paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“ Bugün Salzburg’daydık. Salzburg Başkonsolosluğumuz, değerli dernek başkanlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte 15 Mayıs 1964 tarihinde imzalanan İşgücü Anlaşması’nın 60. Yılını kutladık. Güzel ve anlamlı röportajlar izledik. İlk yıllarda gelenler yaşadıklarını anlattılar. Dinledik. O ilk yılların zor koşullarından bugüne değin süren süreci bir kez daha istişare ettik.
Salzburg Belediye Meclisi Üyesi Sayın Dr. Tarık Mete’yi hem son seçim başarısıyla gurur duyarak kutladık hem de 60 yılın onun da öyküsü olan bir kesitini dinledik.
Gurbet türkülerine eşlik ettik. Telve yazarlarının dilimiz üzerine makalelerini alkışladık.
Çok güzel bir program oldu. Salzburg Başkonsolosumuz Günay Babadoğan Ertan ve tüm emeği geçenleri kutluyorum.” | © DerVirgül

Yayınlama: 11.05.2024
Düzenleme: 11.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.