On ton ağırlığındaki kaya hareket halindeki aracın üzerine düştü

Avusturya’da tonlarca ağırlığındaki kaya parçası, arkasında hayvan römorku olan bir aracın üzerine düştü.

On ton ağırlığındaki kaya hareket halindeki aracın üzerine düştü

Avusturya’nın Salzburg eyaleti Hallein Bölgesi’nde bir pazar kasabası olan Abtenau’da, dört metreküplük kaya parcası, B162’nin üzerindeki Vo Glauberg’den kopmuş, oradaki kaya düşmesi korumasını kırmış ve akşam saat 20.00 sıralarında yola yuvarlandı.

O esnada yoldan gecen bir otomobile çarpan kaya, aracın ön bölümünü kopardı.

“Kaya parçası 100 metre yukarısında yuvarlandığını belirten itfaiye yetkilileri, kaza mahalline vardığımızda yaralı iki kişi zaten kurtarılmış ve Kızılhaç tarafından tedavi altına alınmıştı dedi.

Yaralı çiftçi çift (49 yaşındaki bir adam ve onun 47 yaşındaki yolcusu) Schwarzach (Pongau) Kliniğine götürüldü. Hayvan römorkunda bulunan inek ağır yaralandı ve en sonunda kesilmek zorunda kaldı.

Tehlike noktası bilinmiyordu

Soruşturma ve uzman değerlendirmesi Pazartesi günü devam etti. Eyalet jeologu Ludwig Fegerl şu anda devasa kaya düşüşünden çatlaklı kayaları sorumlu tutuyor. “Bu tehlikeli nokta bilinmiyordu. 19. yüzyıla dönüp baktığınızda bu bölgede böyle bir olay yaşanmamıştı, tehlike alanı çok fazla bitki örtüsüyle kaplı ve diğer açılardan zararsız bir yamaçtaydı. Bu bizim için fark edilmedi” dedi.

Ancak şimdi bölgeyi güvence altına almak için daha fazla önlem alınması gerektiğini söyleyen eyalet jeologu, “Tepede hala birkaç kaya parçası var, bunlar hemen çözülmeyecek, ancak yine de orta vadede düşme potansiyeli var. Doğrudan kayanın üzerine koruyucu bir çit veya güvenlik önlemi alınması gerekli olacaktır” diye konuştu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.02.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.