Avusturya’da uçak kazası | Dört ölü

Polise göre perşembe günü öğleden sonra Salzburg’un Lungau bölgesinde meydana gelen uçak kazasında dört kişi hayatını kaybetti.

Avusturya’da uçak kazası | Dört ölü

Cirrus SR-20 tipi uçak Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’den öğleden sonra saat 14.00’den kısa bir süre önce havalanmıştı. Varış havalimanı Salzburg’du. Uçak saat 15.45 sularında Lungau’daki Aziz Andrä kasabasında bir dağ sırtı olan Passeggen’de ormanlık bir alana, engebeli bir araziye düştü.

İtfaiye tarafından bildirildiği üzere, kazaya çok sayıda kişi şahit oldu. Görgü tanıkları acil durum numarasını aramış ve kurtarma zincirini harekete geçirmiştir. Başlangıçta enkazda sadece iki kişi bulunabilmiştir. Bu nedenle Kızıl Haç’tan gelen ilk raporlarda iki ağır yaralıdan söz ediliyordu. Ancak uçak enkazı hareket ettirildikten sonra diğer iki yolcunun yeri tespit edildi.

Yaralıların kimlikleri net olarak tespit edilemedi

Polise göre, kurbanların kimliklerini net olarak tespit etmek henüz mümkün olmadı. Kazanın nedeni de bilinmiyor. “ORF Salzburg” tarafından bildirildiği üzere, kaza sırasında Lungau’daki uçuş havası, kısmen yoğun bulut örtüsü ve rüzgar türbülansı nedeniyle uçuşlar için zor olarak değerlendiriliyordu.

Sürekli yağan yağmur, deniz seviyesinden yaklaşık 1,270 metre yükseklikteki cansız bedenlere ulaşılmasını zorlaştırdığı belirtildi.

Uçak enkazına el konulması emredildi

Salzburg Eyaleti Kriminal Soruşturma Bürosu soruşturmayı devraldı ve bir havacılık kazası uzmanı çağırdı. Savcılık, uçak enkazına el konulmasını ve cesetlere otopsi yapılmasını emretti. Enkaz gece boyunca Aziz Andrä, Tamsweg ve Ramingstein gönüllü itfaiye ekiplerinin yanı sıra Tamsweg dağ kurtarma servisi üyeleri tarafından kurtarıldı ve bir uzman tarafından incelenmek üzere Mauterndorf yol bakım deposuna nakledildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.