HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE Seçim Startını Verdi!

Viyana ve Niederösterreich eyaletlerinde 10 Nisan ila 23 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan “Arbeiterkammer [AK]” seçimleri kapsamında, HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarını başlattı.

HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE Seçim Startını Verdi!

Avusturya İşçi Odaları Birliği “Arbeiterkammer [AK]” bütün eyaletlerde seçimlere gidiyor ve hata birkaç eyalet seçimleri sonuçlandı.

2009 yılından beri “Arbeiterkammer [AK]” işçi odalarında çalışma yürüten HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE Viyana eyaletinde 26, Aşağı Avusturya eyaletinde [Niederösterreich] 4 adaylar AK seçimlerine katılacağını duyurdu.

Karmarschgasse 49 1100 Wien adresindeki aynı zamanda danışmanlık merkezi olan ofislerinde bir basın açıklaması yaparak, AK’da yaptıklarını ve yapacaklarını açıkladılar.

Viyana’dan liste başı adayı Fatih Vural, Niederösterreich eyaletinden liste başı aday Burak Şen basın açıklamasında hazır bulundu.

İşçi Odalarındaki büyük partilerin fraksiyonlarından sonra en etkili fraksiyon olduklarının altını çizen Viyana liste başı adayı Fatih Vural, bunun AK’ya sundukları kanun teklifleriyle ispat edildiğini vurguladı.

İşçilerin zor hayat koşullarını danışma merkezlerine gelen binlerce danışandan edindikleri bilgiler ışığında AK meclisine taşıdıklarını ve bu doğrultuda “enerji, kira” gibi somut giderlerin tartışılmasını ve Federal parlamentoya taşınmasında etkin rol oynadıklarını söyledi.

HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE tarafından beş yıl süre içerisinde sunulan kanun tekliflerinin 19’unun kabul edildiği belirtildi.

HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE çalışan herkesin temsilciliğini yapmaya aday denilen basın açıklamasında, özellikle azınlıkların yani göçmenlerin hak savunuculuğu için, karşılık gözetmeden çalışan gönüllüler topluğu olduğuna dikkat çekti.

Vural konuşmasında, AK temsilcilerimiz hizmetlerinin karşılığında aldıkları maddi desteği tekrardan HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE ve danışma merkezi için harcadığını söyledi.

Viyana ve Niederösterreich eyaletlerinde 10 Nisan ila 23 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan “Arbeiterkammer [AK]” seçimlerinde nasıl oy kullanılacağı ve kimlerin oy hakkı olduğuna da değinilen basın toplantısında, daha güçlü temsil edebilmeleri için, çalışanlardan oy istendi.

3.000 üye yılda 10.000 kişiye hizmet

HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE bünyesindeki “Danışma Merkezine” 3.000 kişinin üye olduğu belirtilerek, yılda 10.000 kişiye bire bir danışmalık hizmeti sunulduğu bilgisi verildi.

Aile hukuku, iş hukuku ve yıl sonu vergi iadesi gibi birçok alanda danışmanlık hizmetinin verildiği belirtilirken, bu danışmanlık hizmetlerini her birini kendi alanlarında uzman olan danışmanların verdiği özellikle vurgulandı.

HAK İṢ – LISTE PERSPEKTIVE birlikte daha güçlü olabilmek için çalışanlardan oy istiyoruz diyerek, çalışanları AK seçimlerinde Viyana’da liste 6’ya, Niederösterreich eyaletin de ise liste 5’e oy kullanmaya çağırdı. |© DerVirgül

Yayınlama: 03.03.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.