Personel sıkıntısı | Viyana anaokulları sonbaharda açılamayabilir

Viyana’daki anaokulu öğretmenleri personel eksikliği nedeniyle Viyana’daki anaokullarının sonbaharda ya da en geç önümüzdeki ilkbaharda hiç açılamayabileceği uyarısında bulunuyor. Protestolar düzenleneceği duyuruldu.

Personel sıkıntısı | Viyana anaokulları sonbaharda açılamayabilir

Viyana’daki anaokulu öğretmenleri, geçtiğimiz yıllarda tüm istekleri dikkate alınmadığı için kendilerini terk edilmiş hissediyor. Salı sabahı iş konseylerinin protesto toplantısında, yaklaşan mali eşitleme ile bu durum değişmezse, tekrar sokaklara döküleceklerini duyurdular. Sendika GPA’dan Karin Wilflingseder “sıcak bir sonbahar” yaşanacağını duyurdu.

Kalifiye eleman sıkıntısı: Viyana anaokullarında “sıcak bir sonbahar” ile karşı karşıya

İş konseyi üyelerine göre şu anda bir uzman, bir asistanla birlikte 25 çocuktan sorumlu ve bu sayı çok az. Bu da her çocukla on dakika bile geçiremedikleri anlamına geliyor. Ayrıca idari görevler de sürekli artıyor. Bu nedenle, younion’dan Judith Hintermeier, daha fazla idari ve aynı zamanda temizlik personeline ihtiyaç olduğunu söyledi.

Öğretmenler içinse nitelikli personel eksikliği var. Kötü çalışma koşulları nedeniyle öğretmenler mesleği terk ediyordu. Sadece çocuklar zarar görmemesi için çoban köpeği gibi grupların etrafında dönmek değil, aynı zamanda pedagojik çalışma da yapmak istiyorlar. Kinderfreunde’den Karin Samer, yardım sektöründe de yaşanan personel eksikliği nedeniyle sonbaharda ya da en geç önümüzdeki ilkbaharda çocuk bakım merkezlerinin hiç açılamayabileceğini söyledi.

Her halükarda, eğitimcilerin talepleri yıllardır aynı: gruplardaki çocuk sayısının azaltılması, uzman-çocuk eğitmen oranının iyileştirilmesi, asistanların yasal olarak standartlaştırılmış bir eğitimden geçirilmesi ve yeterli hazırlık ve takip süresi isteniyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 27.06.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.