Viyana Koalisyonu | ‘’FPÖ Hariç Tüm Partilerle Kurulabilir’’

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) cuma günü yeni koalisyon takvimini sundu.

Viyana Koalisyonu | ‘’FPÖ Hariç Tüm Partilerle Kurulabilir’’

11 Ekim seçimlerini birinci parti olarak tamamlayan SPÖ Viyana, eyalet hükümetini kurmak için koalisyon görüşmelerine başlanacağını duyurdu. 

Keşif görüşmeleri önümüzdeki hafta NEOS ile Pazartesi günü başlayacak. Ludwig Salı günü Yeşillerle, son olarak Çarşamba günü ÖVP ile konuşmak istiyor.

Ludwig, her üç tarafla da güçlü bir içerik kavşağı olduğunu, ancak tartışılması gereken noktaların da olduğunu doğruladı.

Ludwig, müzakerelere açık fikirli bir şekilde girdiğini söyledi. Hâlâ kişisel tercihleri yok. Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında Ludwig, “Pazartesi günkü görüşmeler, güven ve içerik açısından ortak temelin beş yıllık yasama dönemi için ne kadar güçlü olduğunu göstermelidir.” Dedi. Diğer partilerin liste başı adaylarıyla da kişisel bir sorunlarının olmadığı vurgulandı. 

Amaç, koalisyonun en geç Kasım ayı ortasına kadar kurulması istendiği ve Belediye meclisinin kurucu toplantısı 24 Kasım’da yapılmasının planlandığı kaydedildi. 

Ludwig, Viyana seçimlerinden sonra tüm seçeneklere açık. Tamamen matematiksel olarak, SPÖ Viyana Landtag’daki tüm partilerle koalisyon kurabilir. Ancak cuma günü, FPÖ ile bir koalisyonun kesinlikle kurulmayacağı tekrarladı.

Ludwig’in NEOS’a Sempatisi Bir Sır Değil

Belediye başkanı, geçtiğimiz günlerde, ORF’te NEOS’un ideolojik olarak doğru yönde geliştiğini söyledi. Buna karşılık, “Viyana NEOS, olası hükümet işbirliği konusunda SPÖ ile yapıcı görüşmelere girmeye hazır. Viyana NEOS başkanı Christoph Wiederkehr Salı günü yaptığı açıklamada, bir reform koalisyonu Viyana için bir değer olacaktır ” dedi.

Yeşiller Partisi Göz Kırpıyor

Seçim sonucunu kırmızı-yeşilin devamı için bir işaret olarak gören Başkan Yardımcısı Birgit Hebein, “en popüler koalisyon” SPÖ-Yeşiller olduğunu işaret etti.

Perşembe günü, Yeşiller Parti Konseyi, keşif görüşmeleri ve SPÖ ile sonraki koalisyon müzakereleri için, SPÖ’ye göz kırptı. |vigül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 16.10.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.