Avrupa Konseyi Binasını İşgal Eden PKK Eylemcilerine Hapis

Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan, Avrupa Konseyi-Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi Agora binasını işgal eden, PKK yanlılarının yargılanması sonuçlandı.

Avrupa Konseyi Binasını İşgal Eden PKK Eylemcilerine Hapis

25 Şubat 2019 tarihinde Fransa’nın Strazburg kentinde PKK destekçisi 40 kişilik bir grup Avrupa Konseyi-Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi  Agora binasında gösteri düzenlemiş, eylemciler, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması yönünde sloganlar atmıştı.

Eylemi gerçekleştirenlerle birlikte toplam 43 kişi tutuklanmıştı.

 

Dava Görüldü

Strasbourg Islah Mahkemesi, Avrupa Konseyi’nin binasını işgal ederek, güvenlik güçlerine çatışan ve maddi hasara yol açtığı iddiasıyla, 2’si kadın 17 PKK yandaşını 1 ay ile 1 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

Mahkeme, 18 ila 31 yaşları arasında olan PKK taraftarlarının binada yol açtıkları 300 bin Euro tutarındaki maddi zararı da ödemelerine hükmetti.

Önemli bir kısmı Almanya ve İsviçre’den eylem için Strasbourg’a gelen PKK yandaşlarının 7’si tutuklu yargılanıyordu.

Mahkeme, Almanya ve İsviçre’den gelenlerin iki yıl süreyle Fransa’ya girişine yasak getirdi.

Sanıklar duruşmada yaptıkları savunmada, amaçlarının sadece Abdullah Öcalan’ın mahkumiyet koşullarını görüşmek amacıyla Avrupa İşkence ile ve Kötü Muamele Mücadele Komitesi üyelerini ziyaret etmek ve siyasi bir eylem gerçekleştirmek olduğunu savundu.

Mahkeme Başkanı ise binadaki güvenlik kameralarının ise grubunu şiddet içiren bir eylem gerçekleştirdiğini açıkça ortaya koyduğunu bildirdi.

Savcılık, yargılananlar için 12 ila 18 ay arasında değişen hapis cezaları talep etmişti.

 

Yayınlama: 05.04.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.