Tekbir getirerek okula saldırdı | Bir öğretmen yaşamını yitirdi

Fransa’nın kuzeyindeki lisede bir adam çok sayıda kişiye bıçakla saldırdı. Bir öğretmen hayatını kaybetti, saldırgan ise gözaltında.

Tekbir getirerek okula saldırdı | Bir öğretmen yaşamını yitirdi

Fransa’da bir okulda düzenlenen bıçaklı saldırıda, bir öğretmen hayatını kaybetti. Saldırganın yakalandığı, biri ağır yaralı iki kişinin de tedavi altına alındığı açıklandı.

Olay, 13 Ekim Cuma günü saat 11.00 sıralarında meydana geldi. BFMTV’nin ilk haberlerine göre, adamın Fransa’nın kuzeyindeki Arras’taki Gambetta okuluna düzenlenen saldırı sırasında ” Allahu ekber ” diye bağırdığı söyleniyor. Bir öğretmen hayatını kaybetti, iki kişi de ağır yaralandı.

Tüm okullar kapatıldı

Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Çeçen asıllı olduğu söyleniyor. Fail olduğu iddia edilen kişinin kardeşi de tutuklandı.

Şehirdeki tüm okullar kapatıldı. Polis güçleri yüksek alarma geçerken, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin’in de olay yerine gelmesi bekleniyor.

Saldırgan yakalandı

Fransız İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, saldırganın yakalandığını açıklarken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un saldırının gerçekleştiği Arras’a gitmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Saldırganın 20 yaşında olduğu, bıçaklı saldırıyı tekbir getirerek gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Bu iddia henüz güvenlik birimleri tarafından resmen doğrulanmadı ancak haber ajansı AFP’ye bilgi veren bir polis yetkilisi saldırganın “Allahu ekber” diye bağırdığı bilgisini paylaştı.

Fransız basını saldırganın Çeçen olduğunu, güvenliğe risk oluşturması nedeniyle de radikal İslamcıların yer aldığı izleme listesinde bulunduğunu bildiriyor.

Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı, saldırıyla ilgili olarak terör saldırısı soruşturması açıldığını açıkladı.

Geniş bir Yahudi ve Müslüman nüfusa sahip olan Fransa’da, Hamas’ın İsrail’e saldırısı sonrasında gerilim tırmanmış, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün yaptığı açıklamada, ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurmuştu.

Reuters haber ajansına bilgi veren polis yetkilileri, saldırının İsrail’deki gelişmelerle ilintili olduğuna dair şu ana kadar bir bulgu olmadığını belirttiler.

Bu arada bugünkü saldırıdan neredeyse tam üç yıl önce, 16 ekim 2020 tarihinde Fransa’da öğretmen Samuel Paty, yine radikal bir Çeçen tarafından boğazı kesilerek öldürülmüştü.| ©DerVirgül

Yayınlama: 13.10.2023
Düzenleme: 13.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.