Neunkirchen Bölgesinde Çıkış Kontrolleri Kaldırılıyor

Aşağı Avusturya Eyaleti (Niederösterreich) Neunkirchen bölgesinde, 25 Mart’tan beri yürürlükte olan ve korona virüsü kontrol altına alması amaçlanan bölgeden çıkış kontrolleri kaldırılıyor. Bölgeden çıkış yapan 32.000’den fazla kişi kontrol edildiği kaydedildi.

Neunkirchen Bölgesinde Çıkış Kontrolleri Kaldırılıyor

Sağlık ve Gıda Güvenliği Dairesi (AGES) kontrol paneline göre, bölgede Salı günü yedi günlük insidans oranı 114.7’ye düştü. 

Çarşamba Günü Saat 0.00’da Sona Erecek

Sağlık Bakanlığı kararnamesine göre çıkış testlerinin kaldırılması, ilgili bölgede yedi günlük insidans oranı arka arkaya on kez 200 puanın altına düşmesi gerekmekteydi.

Neunkirchen bölgesinde uzun süredir yedi günlük insidans oranın 200 puanın altında seyretmesi nedeniyle, devlet basın servisine göre, önlemler Çarşamba günü saat 0.00’da sona erecek.

Neunkirchen bölgesindeki yedi günlük insidans oranı, arka arkaya bir hafta boyunca 100.000 kişi başına 400’ün üzerindeydi.

24 Mart’ta değer 508’di. 

Bölgeden ayrılırken polis kontrolleri yapıldı insanlar 48 saatten eski olmayan negatif bir antijen testi veya maksimum 72 saatlik bir PCR testi göstermek zorunda kaldı.

Çıkış testlerinin başlamasından bu yana, Salı sabahı Neunkirchen bölgesinde 32.000’den fazla kişi kontrol edildiği kaydedildi.  

Polis sözcüsü Raimund Schwaigerlehner talep üzerine 1.066 ret ve dört şikâyet olduğunu söyledi.

Neunkirchen’in Bölge Başkanı Alexandra Grabner-Fritz,” bu, Neunkirchen bölgesindeki insanlar arasında ortak bir güç birliğiydi ” diyerek, “Başardığımız şeyi hafife almayalım! İfadesini kullandı. 

Grabner-Fritz, ‘’Önlemlere uymaya devam edin ve test imkanlarını eskisi gibi yoğun bir şekilde kullanın! Bu, enfeksiyonların yeniden artmasını önlemenin tek yoludur.’’dedi |DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 20.04.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.