Çok Zor Durumdasınız! Bir Gün Yüklü Bir Miktar Para Hesabınıza Geliyor

Avusturya’da, kirasını ödeyemediğinden dolayı evden atılmak istenen, borçlarından dolayı mahkemeye verilen kadın, bir sabah banka hesabına yüklü bir miktar para havale yapıldığını gördü.

Çok Zor Durumdasınız! Bir Gün Yüklü Bir Miktar Para Hesabınıza Geliyor

Nazife Haskılıç | St. Pölten  

Eşinden ayrılmış, ekonomik sıkıntılar çeken 45 yaşında bir kadın.  

Gençliğinde meslek yapamamış ama yaşına rağmen çıraklık yapıp, şuan ayda sadece 900 euro kazanıyordu.  

Ödeyemediği kiralar yüzünden evden atılması söz konusuydu. Üstelik birde Televizyon-radyo kurumuna (GIS) olan borçlarından dolayı mahkemeye verilmişti. Hiç birikmiş parası da yoktu.  

Aşağı Avusturya Eyaleti Mostviertel kasabasında yaşayan 45 yaşındaki kadın, biriken ev kiralarını, borçlarından dolayı açılan icra davalarını ödemek için ayda kazandığı 900 Euro ile ödemeye çalışırken, hesabına bakmak için gittiği bankada, hayatının şokunu yaşadı.  

Hesabında 45 Bin Euro Vardı 

Yaşadığı bütün ekonomik sıkıntılara beklenmedik bir umut ışığı, Belçika’dan yapılan 45.000 euroluk para transferi ile doğdu.  

Kadın hesabına gelen paradan 20.000 Euro’dan fazla para çekti ve borçlarını ödedi.  

Ancak: Bir süre sonra, banka şüphelendi ve kara para aklama iddiasıyla, hesaptaki olağanüstü değişikliği, yetkililere bildirdi.  

Kara para aklama şüphesi doğru değildi, ancak kadın zimmetine para geçirmek suçundan mahkemeye çıkmak zorunda kaldı.  

Haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle mahkemeye çıkartılan kadın, savunmasına ‘’Evden atılıyordum, tam o sırada bu para geldi. Ben, evli ve zengin bir adamla ilişki yaşıyordum, paranın ondan geldiğini zannederek, sorgulamadan harcadım’’ dedi.  

St. Pölten mahkemesinde görülen davada, kadının bahsettiği evli ve zengin kişinin, gerçekte var olduğu kanıtlandı.  

Belçikalı şirketin saldırıya uğradı 

Yapılan araştırmalarda, kadının hesabına gelen 45 Bin Euro’nun, Belçika’daki şirketin sanal saldırıya uğradığı ve bu saya de para transferi gerçekleştiği öğrenildi.  

Mahkeme, kendisine ait olmayan parayı, sorgulamadan ve bildirmeden harcadığı gerekçesiyle, kadını, zimmete para geçirme suçundan, bir yıl şartlı hapis cezası ve harcadığı 20.000 Euro’yu geri ödemeye mahkum etti. |virgül  

Yayınlama: 22.06.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.