Gerçekten Polis mi?

Telefonunuz çalıyor, arayan kişi kendisinin polis olduğunu ve mahallenizde bir hırsızlık vakasının yaşandığını, bu konuda soruşturma başlatıldığını söyleyerek, sizden özel bilgilerinizi istiyor. Bu durumda ne yapmalısınız? Avusturya polisi, bu durumda ne yapılacağına dair bir açıklamada bulundu.

Gerçekten Polis mi?

Nazife Haskılıç | ST. Pölten  

Bilinmeyen bir fail, 15 Temmuz 2020 tarihinde, St. Pölten bölgesinde 4 farklı kişiyi aradığı ve polis memuru gibi davrandığı tespit edildi.  

Aşağı Avusturya Eyaleti (NÖ) ST Pölten kent çevresinde yaşanan olay, bir kişinin kent sakinlerini arayarak, polis olduğunu söyleyip, çevrede yaşanmış bir hırsızlık olayını soruşturduklarını, konu hakkında bilgi edindiklerini iddia ediyor.  

Benzer bir olay ise, 16 Temmuz 2020 günü öğleden sonra Wr. Neudorf’da bilinmeyen fail, mahallede bir hırsızlık yaşandığını ve şüphelilerin tutuklandığını söylüyor.  

Aramaların tamamında, aranan kişinin güvenliği için bazı bilgilere ihtiyacımız var denilerek, özel bilgiler istendiği kaydedildi.  

Vatandaşın gelen telefonlara karşı uyanık olması, olası bir dolandırıcılığın önüne geçtiği, emniyet tarafından bildirildi.  

Aranan kişiler, anonim hattan arayan ve polis olduklarını iddia eden kişilere, yerel karakola durumu soracaklarını söylemesi üzerine, polis olduklarını iddia edenlerin telefonu hemen kapattıkları söylendi.  

Polisten İpuçları 

Polis bu tür aramalar hakkında yaptığı açıklamada, her şeyden önce polis telefonla arayarak özel bilgi talep etmez dendi.  

Polis ayrıca şu uyarılarda bulundu: 

– Değerli eşyalarınız, hesap bakiyeleriniz veya telefondaki diğer gizli bilgiler hakkındaki bilgileri açıklamayın – Polis bu bilgileri asla telefonda istemez! 

– Görüşmeyi derhal sonlandırın ve önceden isim, departman ve erişebileceğiniz bir bilgi isteyin. 

–  Polise haber verin. 

Ayrıca, polis bu konularda ayrıntılı bilgi vermekte. 

Bu bilgileri herhangi bir polis karakolundan veya 059133’teki Aşağı Avusturya Eyalet Kriminal Polis Bürosundan talep edilebilir. |virgül  

Yayınlama: 17.07.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.