Korona İnkarcılarının Protestosu, Aşırı Sağcıların Gövde Gösterisine Döndü

Avusturya Anayasayı Koruma Dairesi’nin “devlet için potansiyel tehlike olarak” nitelendirdiği korona inkarcıları, başkent Viyana’da binlerce kişinin katıldığı gösteriler yaptı. Gösteriye hükümet, korona tedbirleri ve aşı karşıtlığı damgasını vurdu. Gazetecileri koruması için polis memurları görevlendirildi.

Korona İnkarcılarının Protestosu, Aşırı Sağcıların Gövde Gösterisine Döndü

Bu gün Viyana’da korona inkarcılarının yaptıkları gösterilerde öfke o kadar büyüktü ki, sloganları gibi eylemleri de tehdit içermeye başladı. 

Polisin verdiği rakama göre yaklaşık 7000 kişi yürüyüşe katıldı. Neredeyse tamamı maske takmamış ve sosyal mesafe gibi kurallar zaten beklenilmiyordu.

Zaten göstericilerin amacı da bu kuralları protesto etmekti. 

Öte yandan, ilk kez, gazetecileri koruması için polis memurları verildi.

Zira önceki protestolarda bağımsız basına defalarca saldırılar olmuştu. Korona inkarcıları, protesto tedbirlerinin objektif raporlamasını engellemek istemelerinin yanı sıra, medyayı da suçluyor.

Virgül’e konuşan bir korona inkarcısı, ‘’devletler özgürlükleri kısıtlamak için bu yalanları medya kuruluşları aracılığıyla yayarak kontrol için rıza üretiyor, korona hakkında yazdıklarınızın hepsi yalan defolup gidin.

Korona denilen şey gripten farkı yok. Herkesi kandırabilirsiniz ama bizi asla.’’ İfadelerini kullandı. 

Kahramanlar Meydanı’nda (Heldenplatz) bir araya gelen göstericiler, hükümet ve Başbakan Sebastian Kurz aleyhte sloganlar attı. 

Kimler Ordaydı

Aktivistlere – korona inkarcıları, Neo-Nazi Kimlikçiler, endişeli vatandaşlar, eski devlet retçileri ve aşırı sağcıların bir karışımının yanı sıra, eski Şansölye Yardımcısı Heinz-Christian Strache ve hakkında Neo-Nazi olduğu suçlaması bulunan Gottfried Küssel gibi tanınmış kişiler de görüldü.

Leo Kohlbauer veya Michael Schnedlitz gibi FPÖ politikacılarda daha sonra gösteriye katıldı.

Bayrak Yürüyüşü Gibi

Uzun zamandan beri alışık olunmayan gelişme ise, çok sayıda Avusturya bayrağının gösteride taşınmasıydı.

Avusturya geleneklerinde, gösterilerde bayrak taşımak önceliği olmayan, sadece aşısı sağcıların az sayıda bulundurdukları görülmekteydi. 

Cumartesi yapılan gösteride çok miktarda Avusturya bayrağı olması dikkatlerden kaçmadı. 

Edindiğimiz bilgilere göre, bir sponsor tarafından binlerce Avusturya bayrağı ve düdük temin edildi. 

Gösteride taşınan pankartlar arasında ilginç sloganlar göze çarptı.

Bunlardan en ilginci, ‘’Jesus blut heilt! Nicth die impfung’’ İsa’nın kanı iyileştirir! Aşı değil. ‘’Jesus rettet’’ İsa kurtarır.

Öte yandan bir gösterici, yazlık kıyafetleriyle katılırken (kısa pantolon, kısa kollu tişört), bir diğeri dini semboller içeren giysiler giydikleri görüldü. 

Sol Gruplar Karşı Gösteri Yaptı

Korona inkarcılarına karşı gösteri yapan sol gruplar, yürüyüş boyunca çeşitli sokaklardan, yürüyüş kortejine ulaşmaya çalıştı.

Polisin müdahalesiyle gruplar karşı karşıya getirilmedi. 

Biz haberi hazırlarken, gösteriler devam etmekteydi. Son gelen bilgilere göre, tutuklamaların olduğu ve iki grup arasında devam eden sözlü kavgalara polisin müdahale ettiği söylendi. |virgül 

© Bild: virgül 

Yayınlama: 16.01.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.