Viyana Polisi “Bul Karayı Al Parayı” Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Viyana’nın en işlek caddelerinde bir süredir görülen ve Kemal Sunal’ın Şark Bülbülü filmindeki “Bul karayı al parayı” dolandırıcılığı benzeri suç işleyen şahısların ihbar edilmesini isteyen Viyana polisi, dolandırıcıların görüntülerini yayınlayarak, kimsenin kazanma şansının olmadığını belirtti. İşte dolandırıcıların videosu…

Viyana Polisi “Bul Karayı Al Parayı” Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Viyana Yankesicilik ve Dolandırıcılık Polis Departmanı Kemal Sunal’ın Şark Bülbülü filmindeki “Bul karayı al parayı” dolandırıcılığı benzeri suç işleyen şahıslara karşı vatandaşı uyardı. 

Kent merkezinin en kalabalık caddelerine konuşlanan dolandırıcıların ekip olarak çalıştıkları ve grup üyelerinin kimi zaman yoldan gecen sıradan vatandaş gibi davranarak, oyuna dahil olduğu ve her seferinde kazandığı belirtildi. 

Polis bu numaranın, diğer vatandaşları oyuna teşvik etmek için yapıldığını, gerçekte hiç kimsenin kazanma şansının olmadığını hatırlattı. 

DerVirgül Haber Yapmıştı

2019 yılında “Viyana’nın Göbeğinde “Bul Karayı Al Parayı” Dolandırıcılığı” başlığıyla yaptığımız haberdeki gelişmeler, Viyana’nın 1. Bölgesinde yaşandı. 

DerVirgül muhabirinin bizzat takip ederek gözlemlediği dolandırıcılık bir ekip ile yapılmakta. 

Şüpheliler beşerli olarak 2 grup şeklinde çalışıyor ve her gün farklı bir yerde tezgâh açıyor. 

Kendi aralarında da görev dağılımı yapan dolandırıcılar, polisi gözleyen gözcü, kazanıyormuş gibi yapan oyuncu, oynamaya ikna eden, kaybedeni takip ederek polise gidip gitmediğini kontrol eden uğurlayıcı şeklinde 5 parçaya ayrılarak oyunu sürdürüyorlardı.

Bu şekilde görev dağılımı yapan şüpheliler, oyuna başlarken iknacı denilen şüpheli mağdurları kolundan çekerek oyuna davet ediyor, oyuncu denilen zanlı oyuna dışarıdan gelmiş gibi oynayıp para kazanıyor ve mağduru özendiriyor. 

2019 Viyana 

Fotoğrafta ekibin üyelerini işaretleyerek, daha sonra bu işaretlediğimiz kişilerin bir noktada birleştikleri görüldü. 

Viyana polis bu tür dolandırıcılık yapanların görüldüğü taktirde, 133‘ü aranmasını ve tam konumunuzu polise vermenizi istiyor. |DerVirgül 

Yayınlama: 21.08.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.