Viyana Ücretli Park Alanlarını Genişletiyor | Muhalefet Tepkili

Viyana yönetimi, kentin 18 ilçesi ve bir ilçenin yarısından araç park ücreti almakta. Ücretli park alanlarını genişletme kararı alan yönetim, beş ilçede daha ücretli sisteme geçmek istiyor. Muhalefet, Viyana yönetimini, boşalan eyalet bütçesini bu şekilde doldurmakla suçluyor.

Viyana Ücretli Park Alanlarını Genişletiyor | Muhalefet Tepkili

Viyana’da artık aracınızı herhangi bir ilçede, herhangi bir sokağa park ettiğinizde, orası “kısa süreli araç park alanları” (“Kurzparkzonen”) olduğundan emin olacaksınız- çünkü Viyana yönetimi kentin tamamında park alanlarını ücretli yapacağını duyurdu.  

Şuan, hafta içi ve cumartesi günlerinde, en fazla 1.5 ile 3 saate kadar ücretli park edebildiğiniz ilçe sayısı 18,5’du. 

Kısa Süreli Araç Park Alanları ve Park Süreleri

Viyana’da kısa süreli park alanları trafik levhası ve mavi bir çizgi ile işaretlenir. 

Bu işaretlere göre aracınızı ne kadar park edebileceğinizi ve sürelerini bu trafik levhalarında görebilirsiniz. 

Her hâlükârda,  1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 14., 15., 16., 17., 18., 19. ve 20. İlçe belediyeleri prensip olarak Kısa Süreli Park Alanlarıdır. 

Bu alanların neredeyse tamamına araçlarınızı park ederken ücret ödemek durumundasınız.

23 ilçesi olan kentte, Hietzing, Floridsdorf, Donaustadt, Liesing ve Simmering ilçesinin bir kısmı da tek düze ücretli park sistemine geçeceğini, Eyalet Ulaştırma Bakanı Ulli Sima (SPÖ), çarşamba günü duyurdu. 

Bakan Ulli Sima (SPÖ) ile, NEOS Grup Başkanı Bettina Emmerling ve Simmering, Floridsdorf, Donaustadt ve Liesing’den bölge başkanları ile birlikte sunulan, kentin tamamının ücretli oto park olması, Viyana çapında uygulanması muhtemelen bu yıl gerçekleşmeyecek.

Öt yandan, semt sakinlerinin yıllık aldıkları Park izin belgesi / Parkpickerl fiyatlarında herhangi bir artışın olmayacağı söylendi. 

(Park izin belgesi / Parkpickerl ile kısa süreli araç park alanları (“Kurzparkzonen”) çevresinde oturanlar, araçlarını zaman kısıtlaması olmadan park edebilirler.)

‘’Viyanalılar İçin İyi Bir Çözüm’’

Viyana Yönetiminin, kentin tüm alanlarında araçlar için tek tüze ücretli park uygulamasına geçmek istemesine, “Her gün 200 bin kişi Viyana dışından Viyana’ya çalışmaya araçlarıyla geliyorlar ve Viyanalılar araçlarına park yeri bulmakta zorlanıyor’’ diyen Viyana Eyalet Milletvekili Aslıhan Bozatemur (SPÖ), uygulamanın iyi bir çözüm olacağını ileri sürdü. 

Viyana FPÖ, Uygulamayı Para Toplama Olarak Nitelendirdi

Özgürlük Partisi Viyana (FPÖ), eyalet hükümetinin beş ilçeyi de araçlar için ücretli hale getirmek istemesini eleştirerek, “Ücretli park alanlarının Hietzing, Floridsdorf, Donaustadt ve Liesing bölgelerine planlanan genişletilmesi, tamamen Viyana SPÖ tarafından şehrin kasasındaki boşlukları doldurmak için yapılan bir toplama eylemidir’’ suçlamasını getirdi.|DerVirgül 

© Bild: DerVirgül 

Yayınlama: 05.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.