Viyana’da beklenen kar yağışı pazar sabahı başladı

Güncel hava tahminlerine göre Avusturya’nın hemen hemen tamamında cuma akşamından pazar gününe kadar kar yağışı bekleniyordu. Pazar sabahı saat 06:00 gibi başken Viyana’da kar yağışı başladı.

Viyana’da beklenen kar yağışı pazar sabahı başladı

Hava tahmincilerinin verdiği bilgilere göre, hafta sonu ülke genelinde kar yağışı bekleniyordu.

Yüksek bölgelerde kar yağışı görülürken, başken Viyana’da Cuma ve cumartesi günü soğuk havanın etkinin yanı sıra zaman zaman yağmur yağdı.

Yetkililer özellikle yüksek bölgelerde yağan karın, otoyol ve otobanlarda kazaya sebebiyet verecek seviyede olacağı konusunda uyardı.

Aşağı Avusturya eyaleti dönüşümlü kesimdeki A 2 güney otobanı ve A 21 Viyana dış çevre otobanı gibi daha yüksek otoyol ve otoban bölümleri öncelikli olarak kar yağışlarından etkilenmesi bekleniyor.

Tahmin şu anda en çok karı Salzburg’dan Villach’a giden A 10 Tauern otobanı ve Salzburg’dan göller bölgesi üzerinden Viyana’ya giden A 1 Batı otobanı bölgesi için gösteriyor.

Ancak Güney de büyük olasılıkla etkilenecek, özellikle de Kärnten ve Steiermark arasındaki A 2 otobanı üzerindeki Pack bölgesinin etkilenmesi muhtemeldir.

Öte yandan sabah 06:00 sularında başken Viyana’ya kar yağmaya başladı. Ancak yağan karın çok etkili olduğu söylenemez. | © DerVirgül

Yayınlama: 11.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.