Başbakan Kurz’a Fiziki Mesafe İhlali Nedeniyle Suç Duyurusu

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz’un Vorarlberg Eyaleti gezisi tartışmalara neden oldu. Neos Partisi, Kurz’u karşılayan kalabalığın, korona sağlık yönetmeliklerini ihlal ettiği gerekçesiyle, İçişleri Bakanını göreve çağırdı.

Başbakan Kurz’a Fiziki Mesafe İhlali Nedeniyle Suç Duyurusu

Şansölye Sebastian Kurz (ÖVP), on hafta sonra Viyana dışına ilk ziyaretini çarşamba günü, en son  Bruno Kreisky’nin gittiği kasabaya yaptı.  

Çünkü SPÖ’lü Başbakan Kreisky 1973 yılında Ballhausplatz’dan Kleinwalsertal’a giden son hükümet başkanıydı. 47 yıl sonra, kasaba bir başbakanı ağırladı. 

Ancak bu ziyaret, çok farklı nedenlerden dolayı oldukça karışıklığa neden oldu. 

Örneğin, Mittelberg Belediyesi, gün boyunca Facebook üzerinden ” halka açık bir etkinlik mümkün olmadığını ilan etse de, yine de Şansölye’yi ve Vorarlberg Valisi Markus Wallner’ı (ÖVP) ziyareti için birçok kişi bir araya geldi. Üstelik, ağız-burun koruması olmadan ve fiziki mesafeyi dikkate almadan. 

Başbakanı haberleştiren gazetecilere göre, Kurz, vatandaşları kimi zaman mesafe kurallarına karşın uyardı ama pek başarılı olamadı.  

Neos Partisi, Kurz Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak 

Neos Milletvekili ve ekonomi sözcüsü Sepp Schellhorn’un Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı’na seslenerek, ‘’işini yap’’ dedi.  

Aynı evde yaşamayanların bir metre fiziki mesafe kuralı ve Covid 19 Gevşeme Yönetmeliğine göre, 10’dan fazla kişiyle etkinlik yapılması yasağı hatırlatıldı.  

Öte yandan, Kleinwalsertal kasabasına kara yolu ile gidebilmek için, Almanya sınırlarına girmek mecburi. (başka karayolu yok)  

Yaklaşık 5.000 nüfusa sahip Kleinwalsertal, Vorarlberg Eyaletine bağlı. Ancak Almanya üzerinden karayoluyla ulaşılabilir – ve korona salgını nedeniyle sınırlar hala kapalı. 

Edindiğimiz bilgilere göre, Başbakan Kurz ve beraberindeki heyet için, Almanya sınırından geçerek Kleinwalsertal kasabasına ulaşmak için, her halükarda, Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı’ndan bir transit geçiş izni almak zorunda kalındı. |virgül  

Yayınlama: 14.05.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.