İlk Cezayı 14 Yaşında Almış

Avusturya’da devlet dairesinde, bir mültecinin görevliyi bıçaklayarak öldürmesi olayında, katil zanlısının ilk ifadesi alındı. Bregenz doğumlu TC. Vatandaşı Soner Ö, karıştığı adi suçlardan dolayı beş yıl hapis yattığı ve sonrasında Türkiye’ye yurtdışı edildiği söylendi. Tekrar geldiği Avusturya’ya, ‘’Ben Kürdüm, Türk askerlerine karşı savaştım’’ ifadeleriyle sığınma talep ettiği belirtildi.

İlk Cezayı 14 Yaşında Almış

Avusturya Vorarlberg Eyaleti Dornbirn yerleşim bölgesinde, 6 Şubat 2019 Bezirkshauptmannschaft (BH) yaşanan bıçaklı saldırı ile ilgili Vorarlberg Eyalet Valisi Mark Wallner (ÖVP) tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Çarşamba günü Bezirkshauptmannschaft Vorarlberg’in üst düzey çalışanı, 34 yaşında sığınmacı, Türk Vatandaşı Soner Ö. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Yapılan açılamada; 34 yaşındaki Soner Ö.’nün 1985 Bregenz doğumlu, bir Türk Vatandaşı olduğu belirtildi.

Soner Ö., ilk suçunu 14 yaşında işlediği ve kayıtlara geçtiği söylenirken, uyuşturucu işi ve hırsızlık suçlarına da karıştığı söylendi.

Ruhsatsız silah bulundurma, ağır yaralama gibi suçlara karışarak, Avusturya’da toplam beş yıl cezaevinde kaldı.

► Vorarlberg Cinayetinin Faili Belli Oldu!

► Saldırganın ”Türk” Olduğu Manşetten Neden Verilir?

 

2010 Yılında Türkiye’ye Yurt Dışı Edildi

2010 yılında yurt dışı edilen Soner Ö., Ocak 2019’da 34 yaşında iltica başvurusunda bulunuyor.

Yasadışı yollarla geldiği Avusturya’da mülteci bürosuna, ‘’Kürtlerle beraber, Türk askerine karşı savaştım, Türkiye’ye dönemem’’ ifadesini vererek, sığınma talebinde bulunduğu açıklandı.

Cinayetin neden işlendiğine dair net bir bilgi olmazken, Soner Ö.’nün sosyal yardım parasının hesabına yatmaması üzerine BH’ya geldiği, kendisine sosyal yardım parasının hesabına yatırılıyor yanıtının verildiği ama bir süre sonra bir mutfak bıçağıyla geri dönerek, cinayeti işlediği söylenmekte.

Bir diğer iddia ise, Soner Ö. maaşının hesabına yatmadığını söylemek için geldiği kurumda, randevu alması gerektiği söylenmiş, bunun üzerine eve giderek bir bıçak alıp geri dönmüştür.

Soner Ö., ifadelerinde pişmanlık belirtileri vermediği ve cinayet anını soğuk kanlılıkla anlattığı ileri sürüldü.

Cinayete kurban giden Alexander A., bulunduğu göreve gelmeden önce polis memuru olarak görev yapmaktaydı.

 Alexander A. iki erkek çocuğu babasıydı. (virgül.at)

 

Yayınlama: 07.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.